Δευτέρα 29/04/2024

Τουρκία: Εκτοξεύει τον πρώτο της δορυφόρο IMECE

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Τουρκία στέλνει τον πρώτο της δορυφόρο IMECE στο διάστημα.

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία θα εκτοξεύσει τον πρώτο δορυφόρο παρατήρησης IMECE δικής της παραγωγής σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 11 Απριλίου 2023, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σημείωσε ότι, η Τουρκία θα συνεχίσει να συμμετέχει στον παγκόσμιο διαστημικό αγώνα χάρη στο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό της, τις ευκαιρίες που παρέχει και τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει.

“Ο πρώτος μας δορυφόρος παρατήρησης υψηλής ανάλυσης, ο IMECE, που παράγεται με εγχώριους και εθνικούς πόρους, θα εκτοξευτεί στο διάστημα στις 11 Απριλίου”, έγραψε ο Ερντογάν.

Στην εικόνα που συνοδεύει την ανάρτηση του Ερντογάν, πέραν των άλλων, αναγράφεται:

“Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ IMECE ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. (ΓΙΑ ΤΗΝ) ΑΜΥΝΑ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΓΕΩΠΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ.”

Τουρκικός δορυφόρος IMECE. Εικόνα: twitter.com
Τουρκικός δορυφόρος IMECE. Εικόνα: twitter.com

Δορυφόρος IMECE

Ο IMECE είναι ένας δορυφόρος παρατήρησης που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Ερευνών Διαστημικών Τεχνολογιών TÜBİTAK (TÜBİTAK UZAY) και κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (TUSAŞ) στο Kahramankazan της Άγκυρας.

Ο δορυφόρος IMECE, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου που εκτελείται με το συντονισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας, με την υποστήριξη του Τμήματος Στρατηγικής και Προϋπολογισμού της Προεδρίας και του προγράμματος TUBITAK 1007 (Πρόγραμμα Υποστήριξης Έργων Έρευνας και Ανάπτυξης Δημόσιων Ιδρυμάτων).

Ο δορυφόρος με προγραμματισμό κύκλο ζωής τα 5 έτη, θα εκτοξευθεί σε τροχιά από τη Space X.

Ο δορυφόρος IMECE θα ελέγχεται από τη Διοίκηση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και με τις εικόνες υψηλής ανάλυσης που θα παρέχει θα μειώσει την εξάρτηση της Τουρκίας σε δορυφορικές τεχνολογίες από το εξωτερικό.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ