Κυριακή 19/05/2024

NORAD: Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά κοντά στην Αλάσκα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής στην περιοχή της Αλάσκας (NORAD) εντόπισε και αναχαίτισε τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη που εισέρχονταν και επιχειρούσαν εντός της ζώνης αναγνώρισης αεροπορικής άμυνας της Αλάσκας (ADIZ) στις 13 Φεβρουαρίου 2023.

Αυτό ανέφερε η NORAD (North American Aerospace Defense Command) σε ανακοίνωσή της.

Αυτή η ρωσική δραστηριότητα στη βορειοαμερικανική ADIZ (Air Defense Identification Zone) πραγματοποιείται συχνά και δεν θεωρείται απειλή, ούτε η δραστηριότητα θεωρείται προκλητική, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τα ρωσικά αεροσκάφη, ένα βομβαρδιστικό Τουπόλεφ Tu-95 και ένα μαχητικό Su-35, παρέμειναν στον διεθνή εναέριο χώρο και δεν εισήλθαν σε αμερικανικό ή καναδικό κυρίαρχο εναέριο χώρο.

Το περιστατικό έρχεται μερικές ημέρες μετά την κατάρριψη κινεζικού μπαλονιού, στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών και την καταστροφή άλλων τριών ιπτάμενων αντικείμενων αγνώστων στοιχείων.

Η NORAD εκτιμά ότι αυτή η ρωσική πτητική δραστηριότητα δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πρόσφατες επιχειρήσεις της NORAD και της Βόρειας Διοίκησης των ΗΠΑ που αφορούν στα αερομεταφερόμενα αντικείμενα πάνω από τη Βόρεια Αμερική τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ