Κυριακή 28/04/2024

Ισραήλ: Ο Στρατός διέταξε εκκένωση της Γάζας – Ξεκινάει η χερσαία επιχείρηση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Στρατός του Ισραήλ διέταξε την εκκένωση της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων κάλεσε τους Παλαιστινίους της Γάζας να αποστασιοποιηθούν από τους τρομοκράτες της Χαμάς και να εκκενώσουν την πόλη της Γάζας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που εστάλη σε πολίτες της πόλης της Γάζας:

“Το IDF ζητά την εκκένωση όλων των αμάχων της πόλης της Γάζας από τα σπίτια τους προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια και προστασία και να μετακινηθούν στην περιοχή νότια του Ουάντι Γάζα, όπως φαίνεται στον χάρτη.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς διεξήγαγε πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ και η πόλη της Γάζας είναι μια περιοχή όπου λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτή η εκκένωση γίνεται για τη δική σας ασφάλεια.

Θα μπορείτε να επιστρέψετε στην πόλη της Γάζας μόνο όταν γίνει άλλη ανακοίνωση που θα το επιτρέπει. Μην πλησιάζετε την περιοχή του φράχτη ασφαλείας με το κράτος του Ισραήλ.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς κρύβονται στην πόλη της Γάζας μέσα σε σήραγγες κάτω από σπίτια και μέσα σε κτίρια που κατοικούνται από αθώους πολίτες της Γάζας.

Άμαχοι της πόλης της Γάζας, εκκενώστε νότια για τη δική σας ασφάλεια και την ασφάλεια των οικογενειών σας και αποστασιοποιηθείτε από τους τρομοκράτες της Χαμάς που σας χρησιμοποιούν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Τις επόμενες ημέρες, ο Ισραηλινός Στρατός θα συνεχίσει να επιχειρεί σημαντικά στην πόλη της Γάζας και θα καταβάλει εκτεταμένες προσπάθειες για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους.”

Την ίδια ώρα η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους της Γάζας να αγνοήσουν την προειδοποίηση του Ισραήλ καθώς αυτή “εντάσεται στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου”. Η προειδοποίηση για απομάκρυνση του πληθυσμού είναι μια απόπειρα του Ισραήλ “”να μεταδώσει και να περάσει ψευδή προπαγάνδα, με στόχο να σπείρει σύγχυση μεταξύ των κατοίκων και να βλάψει την συνοχή του εσωτερικού μετώπου μας”, είπε ο Σαλάμα Μαρούφ, επικεφαλής του γραφείου τύπου της Χαμάς στη Γάζα.

Χθες, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ προειδοποίησε τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους του εξωτερικού να επιδείξουν ιδιαίτερη επαγρύπνηση την Παρασκευή 13/10/23 λόγω της έκκλησης της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για πραγματοποίηση παγκοσμίως μιας “Ημέρας Οργής”.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ