Σάββατο 27/04/2024

Η Χαμάς διοργανώνει “Ημέρα Οργής” σε όλο τον κόσμο την Παρασκευή 13/10/23

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

“Ημέρα Οργής” διοργανώνει η Χαμάς σε όλο τον κόσμο, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.

Οι Αρχές του Ισραήλ εξέδωσαν ανακοίνωση χθες το βράδυ (Πέμπτη 12/10) με την οποία προειδοποιούν τους Ισραηλινούς και τους Εβραίους του εξωτερικού να επιδείξουν ιδιαίτερη επαγρύπνηση την Παρασκευή 13/10/23 λόγω της έκκλησης της ηγεσίας της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς για πραγματοποίηση παγκοσμίως μιας “Ημέρας Οργής”. Υπενθυμίζεται ότι, η Παρασκευή είναι ιερή ημέρα για τους μουσουλμάνους και το μεσημέρι τελείται ειδική λειτουργία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ στο facebook για την "Ημέρα Οργής" που διοργανώνει η Χαμάς σε όλο τον κόσμο. Εικόνα (screenshot): facebook
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ στο facebook για την “Ημέρα Οργής” που διοργανώνει η Χαμάς σε όλο τον κόσμο. Εικόνα (screenshot): facebook

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Με φόντο την Επιχείρηση «Σιδερένια Σπαθιά», η ηγεσία της Χαμάς κάλεσε όλους τους υποστηρικτές τους στον κόσμο να πραγματοποιήσουν μια «Ημέρα Οργής» αυτή την Παρασκευή (13 Οκτωβρίου), και στο πλαίσιο αυτής να βγουν έξω και να βλάψουν Ισραηλινούς και Εβραίους. Είναι λοιπόν πιθανό ότι σε διάφορες χώρες του κόσμου θα υπάρξουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε βίαια γεγονότα.

Υπό το πρίσμα αυτού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Εξωτερικών συνιστούν σε όλους τους Ισραηλινούς που ζουν στο εξωτερικό να επαγρυπνούν, να μείνουν μακριά από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες και εάν είναι απαραίτητο, να ενημερώνουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας για πιθανή επίδειξη/εκδηλώσεις ανομίας στο περιβάλλον τους.”

Στην Ελλάδα έχουν οργανωθεί πορείες διαμαρτυρίας. Την ίδια ώρα και μέχρι στιγμής, η Γαλλία, η Αυστρία και η Γερμανία απαγόρευσαν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις υπέρ των Παλαιστινίων υπό τον φόβο επεισοδίων.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ