Σάββατο 27/04/2024

Bitcoin: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους κρυπτονομισμάτων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι από τους μεγαλύτερους κατόχους κρυπτονομισμάτων Bitcoin και φέρεται να έχει πωλήσει 195.091 BTC.

Οι κάτοχοι Bitcoin έχουν σημαντικό λόγο για να είναι χαρούμενοι το νέο έτος, με την εκτίναξη της τιμής του κρυπτονομίσματος να ξεπερνάει τα 70.000 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Το Bitcoin έφτασε σε νέο ρεκόρ την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 σημειώνοντας αύξηση άνω του 47% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Χαρούμενη είναι και η κυβέρνηση των ΗΠΑ η οποία διαθέτει Bitcoins τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και το FBI, έχουν δημοσιοποιηθεί τρεις μεγάλες κατασχέσεις Bitcoins:

  • 173.991 BTC που σχετίζονται με τον ιστότοπο Silk Road στο dark web
  • 95.000 BTC (περίπου) που κλάπηκαν μετά από “χακάρισμα” του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Bitfinex
  • 50.676 BTC που κλάπηκαν από τον James Zhong από τo Silk Road μεταξύ 2012 και 2014

Η αξία μόνο των παραπάνω 319.667 Bitcoins (την ημέρα που η τιμή του 1 Bitcoin έφτασε περί τα 70.000 δολάρια) υπολογίζεται σε 22.376.690.000 δολάρια ΗΠΑ.

Σε ποιον ανήκουν τα περισσότερα Bitcoins;

Τα ονόματα των κατόχων Bitcoins παραμένουν ανώνυμα, εκτός εάν γνωστοποιηθούν οικειοθελώς από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Αυτό καθιστά λίγο πιο δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι Bitcoin.

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας και ανάλυσης Bitcoin River Intelligence, ο Σατόσι Νακαμότο (Satoshi Nakamoto), ο ανώνυμος δημιουργός πίσω από το Bitcoin, αναφέρεται ως ο κορυφαίος κάτοχος BTC το 2024. Η River Intelligence σημειώνει ότι ο Satoshi Nakamoto κατέχει περίπου 1,1 εκατομμύριο Bitcoins σε περίπου 22.000 διαφορετικές διευθύνσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο BitInfoCharts, που παρουσιάζει μια εκτενή λίστα με τα 100 μεγαλύτερα πορτοφόλια Bitcoin, τον Μάρτιο 2024 το πορτοφόλι 34xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo το οποίο είναι συνδεδεμένο με την Binance, έχει 248.597 BTC που αντιστοιχούν στο 1,27% περίπου του συνόλου των Bitcoins σε κυκλοφορία.

Με αυτό το δεδομένο η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τα περισσότερα Bitcoins.

Τι κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τα Bitcoins;

Οι κυβερνήσεις είναι γενικά ιδιωτικές σχετικά με την ποσότητα των Bitcoins που διαθέτουν και τι σκοπεύουν να κάνουν με αυτό. Η αστάθεια των τιμών του Bitcoin καθιστά δύσκολη την πρόβλεψη της πιο κερδοφόρας στιγμής για μια πώληση, γεγονός που οδήγησε ορισμένες κυβερνήσεις να κρατήσουν το bitcoin για κάποιο χρονικό διάστημα αντί να το πουλήσουν αμέσως.

Αναφορικά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, όταν επιθυμεί να πουλήσει Bitcoins, η U.S. Marshals Service διοργανώνει δημοπρασία bitcoin. Αναφορές εκτιμούν ότι η Υπηρεσία έχει πουλήσει τουλάχιστον 195.091,75 Bitcoins την ημέρα που γραφόταν το άρθρο.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ