Πέμπτη 16/05/2024

B-21 Raider: Το Πεντάγωνο παρουσίασε το νέο βομβαρδιστικό stealth 6ης Γενιάς

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το νέο αμερικανικό stealth βομβαρδιστικό B-21 Raider πήρε το όνομά του από την αποστολή Doolittle Raid του Β’Παγκοσμίου Πολέμου

Το νεότερο βομβαρδιστικό stealth της Αμερικής παρουσιάστηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 μετά από χρόνια μυστικής ανάπτυξης.

Το B-21 Raider της Northrop Grumman αποκαλύφθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο χώρο της εταιρείας στο Palmdale της Καλιφόρνια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το πρώτο αεροσκάφος έκτης γενιάς στον κόσμο εμφανίστηκε στο κοινό.

Ενώ το B-21 Raider δεν αναμένεται να λειτουργήσει και να τεθεί σε λειτουργία για πολλά χρόνια ακόμη, η επίσημη τελετή αποκάλυψης που διοργάνωσε η Northrop Grumman Corporation στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Καλιφόρνια αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια της Πολεμικής Αεροπορίας να εκσυγχρονίσει τις μαχητικές ικανότητες, αναφέρει η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Το B-21 έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα πιο ικανό και προσαρμόσιμο, υπερσύγχρονο αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει σταδιακά τα γηρασμένα βομβαρδιστικά B-1 Lancer και B-2 Spirit που βρίσκονται τώρα σε υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις σχεδιασμού, το B-21 είναι ένα βομβαρδιστικό stealth μεγάλης εμβέλειας, εξαιρετικά επιβιώσιμο, ικανό να μεταφέρει ένα σύνολο συμβατικών και πυρηνικών πυρομαχικών. Το αεροσκάφος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των στόχων εθνικής ασφάλειας και στην εξασφάλιση συμμάχων και εταίρων των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Καθώς η νύχτα έπεφτε πάνω από την 42η Πολεμική Βάση στο Πάλμντεϊλ, το κοινό είδε για πρώτη φορά το νέο βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider. Η τελετή ξεκίνησε με πτήση τριών βομβαρδιστικών που είναι ακόμη σε υπηρεσία: το B-52 Stratofortress, το B-1 Lancer και το B-2 Spirit. Στη συνέχεια οι πόρτες του υπόστεγου άνοιξαν αργά και παρουσιάστηκε το B-21 Raider.

Το νέο βομβαρδιστικό stealth 6ης Γενιάς των ΗΠΑ B-21 Raider
Το νέο βομβαρδιστικό stealth 6ης Γενιάς των ΗΠΑ B-21 Raider. Εικόνα: United States Air Force

“Το B-21 Raider είναι το πρώτο στρατηγικό βομβαρδιστικό σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες”, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Lloyd Austin κατά τη διάρκεια της τελετής. “Είναι μια απόδειξη των διαρκών πλεονεκτημάτων της Αμερικής στην εφευρετικότητα και την καινοτομία. Και είναι απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης του Υπουργείου για την οικοδόμηση προηγμένων δυνατοτήτων που θα ενισχύσουν την ικανότητα της Αμερικής να αποτρέψει την επιθετικότητα, σήμερα και στο μέλλον”.

Το B-21, είπε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, “είναι αποτρεπτικό με τον αμερικανικό τρόπο… Αυτό δεν είναι απλώς άλλο ένα αεροπλάνο. Δεν είναι απλώς ένα ακόμη απόκτημα… Είναι η ενσάρκωση της αποφασιστικότητας της Αμερικής να υπερασπιστεί τη δημοκρατία που όλοι αγαπάμε. Είναι μια απόδειξη της στρατηγικής μας για την αποτροπή, με τις δυνατότητες να την υποστηρίζουμε, κάθε φορά και παντού”, σημείωσε.

Τα 10 βασικά στοιχεία για το B-21 Raider

Η Northrop Grumman απαρίθμησε τα 10 βασικά key facts του B-21 Raider.

Έκτη Γενιά

Το B-21 Raider επωφελείται από περισσότερες από τρεις δεκαετίες απεργίας και τεχνολογίας stealth. Είναι η επόμενη εξέλιξη του στόλου στρατηγικών βομβαρδιστικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Αναπτύχθηκε με την επόμενη γενιά τεχνολογίας stealth, προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης και αρχιτεκτονική ανοιχτών συστημάτων, το B-21 έχει βελτιστοποιηθεί για το περιβάλλον απειλών υψηλών προδιαγραφών. Θα παίξει κρίσιμο ρόλο βοηθώντας την Πολεμική Αεροπορία να ανταποκριθεί στις πιο περίπλοκες αποστολές της.

Stealth

Η Northrop Grumman προχωρά συνεχώς την τεχνολογία, χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές και υλικά κατασκευής για να διασφαλίσει ότι το B-21 θα νικήσει τα συστήματα κατά της πρόσβασης και άρνησης περιοχής που θα αντιμετωπίσει. 

Ραχοκοκαλιά του Στόλου

Το B-21 Raider αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του μέλλοντος για την αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ. Το B-21 θα προσφέρει μια νέα εποχή ικανοτήτων και ευελιξίας μέσω της προηγμένης ενσωμάτωσης δεδομένων, αισθητήρων και όπλων. Ικανό να μεταφέρει τόσο συμβατικά όσο και πυρηνικά ωφέλιμα φορτία, το B-21 θα είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά αεροσκάφη στον ουρανό, με την ικανότητα να χρησιμοποιεί ένα ευρύ μείγμα πυρομαχικών stand-off και άμεσης επίθεσης.

Ένα ψηφιακό βομβαρδιστικό

Το B-21 είναι ψηφιακό βομβαρδιστικό. Η Northrop Grumman χρησιμοποιεί ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού, προηγμένες τεχνικές κατασκευής και εργαλεία ψηφιακής μηχανικής για να μετριάσει τον κίνδυνο παραγωγής στο πρόγραμμα B-21 και να επιτρέψει σύγχρονες πρακτικές διατήρησης. Έξι B-21 Raider βρίσκονται σε διάφορα στάδια τελικής συναρμολόγησης και δοκιμής στο εργοστάσιο της Northrop Grumman στο Palmdale της Καλιφόρνια.

Τεχνολογία Cloud

Η Northrop Grumman και η Πολεμική Αεροπορία απέδειξαν με επιτυχία τη μετάβαση των δεδομένων επίγειων συστημάτων B-21 σε περιβάλλον cloud . Αυτή η επίδειξη περιλάμβανε την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και τη δοκιμή δεδομένων B-21, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού δίδυμου B-21, που θα υποστηρίξει τις λειτουργίες και τη συντήρηση του B-21. Αυτή η ισχυρή ψηφιακή υποδομή που βασίζεται στο cloud θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο διατηρητέο ​​και βιώσιμο αεροσκάφος με υποδομή χαμηλότερου κόστους.

Το νέο βομβαρδιστικό stealth 6ης Γενιάς B-21 Raider
Το νέο βομβαρδιστικό stealth 6ης Γενιάς B-21 Raider. Εικόνα: United States Air Force

Ανοιχτή Αρχιτεκτονική

Για να ανταποκριθεί στο εξελισσόμενο περιβάλλον απειλής, το B-21 έχει σχεδιαστεί από την πρώτη μέρα για γρήγορη αναβάθμιση. Σε αντίθεση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς, το B-21 δεν θα υποβληθεί σε αναβαθμίσεις μπλοκ. Η νέα τεχνολογία, οι δυνατότητες και τα όπλα θα ενσωματωθούν απρόσκοπτα μέσω ευέλικτων αναβαθμίσεων λογισμικού και ενσωματωμένης ευελιξίας υλικού. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το B-21 Raider θα μπορεί να αντιμετωπίζει συνεχώς την εξελισσόμενη απειλή κατά μέτωπο για τις επόμενες δεκαετίες.

Μια Εθνική ομάδα

Από την ανάθεση της σύμβασης το 2015, η Northrop Grumman συγκέντρωσε μια εθνική ομάδα για το σχεδιασμό, τη δοκιμή και την κατασκευή του πιο προηγμένου αεροσκάφους κρούσης στον κόσμο. Η ομάδα B-21 περιλαμβάνει περισσότερα από 8.000 άτομα από τη Northrop Grumman, συνεργάτες της βιομηχανίας και την Πολεμική Αεροπορία. Η ομάδα αποτελείται από περισσότερους από 400 προμηθευτές σε 40 πολιτείες.  

Διατήρηση

Οι μακροπρόθεσμες λειτουργίες και η οικονομική προσιτότητα της διατήρησης ήταν από την αρχή προτεραιότητα του προγράμματος B-21. Σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία, η ομάδα μας έχει καταστήσει τη συντηρησιμότητα εξίσου σημαντική απαίτηση για την απόδοση stealth για να διασφαλίσουμε ότι οδηγούμε πιο προσιτές, προβλέψιμες λειτουργίες και αποτελέσματα διατήρησης.

Παγκόσμια απήχηση

Το B-21 Raider είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της στρατηγικής στρατηγικής αποτροπής του έθνους μας. Εκτός από τις προηγμένες δυνατότητες κρούσης ακριβείας μεγάλης εμβέλειας που θα παρέχουν στους Combatant Commanders τη δυνατότητα να κρατούν οποιονδήποτε στόχο, οπουδήποτε στον κόσμο που κινδυνεύει, έχει επίσης σχεδιαστεί ως το κύριο συστατικό μιας μεγαλύτερης οικογένειας συστημάτων που θα παρέχουν πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση, ηλεκτρονική επίθεση και δυνατότητες δικτύωσης πολλαπλών τομέων. Σε ένα δυναμικό παγκόσμιο περιβάλλον ασφάλειας, το B-21 θα παρέχει την ευελιξία και την αποτροπή που είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων μας.

Επιδρομέας

Το B-21 Raider πήρε το όνομά του προς τιμήν της αποστολής Doolittle Raid του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν 80 αεροπόροι, με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη James “Jimmy” Doolittle και 16 μεσαία βομβαρδιστικά B-25 Mitchell ξεκίνησαν μια αποστολή που άλλαξε την πορεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ενέργειες αυτών των 80 εθελοντών συνέβαλαν καθοριστικά στην αλλαγή της ορμής στο θέατρο του Ειρηνικού. Αυτό σηματοδότησε την επιδρομή ως καταλύτη για μια πληθώρα μελλοντικών προόδων στην αεροπορική υπεροχή των ΗΠΑ από ξηρά ή θάλασσα. Το θαρραλέο πνεύμα των Doolittle Raiders είναι η έμπνευση πίσω από το όνομα του B-21 Raider.

Ενώ η ακριβής ημερομηνία κατά την οποία το B-21 θα τεθεί σε λειτουργία είναι άγνωστη, έχουν ληφθεί βασικές αποφάσεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αμερικάνικης Πολεμικής Αεροπορίας, η αεροπορική βάση Ellsworth στη Νότια Ντακότα θα γίνει η πρώτη κύρια επιχειρησιακή βάση και επίσημη μονάδα εκπαίδευσης για το B-21. Η αεροπορική βάση Whiteman στο Μιζούρι και η βάση Dyess Air Force στο Τέξας, είναι οι προτιμώμενες τοποθεσίες για τις υπόλοιπες βάσεις.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ