Τρίτη 30/04/2024

Η Γερμανία αγοράζει 35 μαχητικά F-35A για να αντικαταστήσει τα Tornado

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Γερμανία θα αγοράσει 35 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, Lockheed Martin F-35 Lightning II

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας.

Στη συνεδρίασή της στις 14 Δεκεμβρίου 2022, η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής (Bundestag) ενέκρινε το κονδύλιο περίπου 8,3 δισεκατομμύριον ευρώ, για την προμήθεια του μαχητικού αεροσκάφους stealth πολλαπλών χρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2022, αποφασίστηκε να προετοιμαστεί η κοινοβουλευτική απόφαση προμήθειας για το μαχητικό αεροσκάφος F 35A ως διάδοχο του μαχητικού βομβαρδιστικού Tornado για την Bundeswehr (Μπούντεσβερ, οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας).

Στις 14 Δεκεμβρίου 2022, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμού, Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υποστήριξης της Γερμανίας για την Μπούντεσβερ υπέγραψε συμφωνία αγοράς με την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών για 35 αεροσκάφη F-35A Lightning II που θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2029.

Το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II.
Το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Γερμανία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι “η αμυντική σχέση ΗΠΑ-Γερμανίας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη και αποτελεί βασικό πυλώνα της διατλαντικής εταιρικής σχέσης του ΝΑΤΟ. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, η στενή συνεργασία μεταξύ των Συμμάχων είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.”

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πολύ αυτήν την ευκαιρία να συνεργαστούν στενά με τη Γερμανία για να ενισχύσουν την αποτροπή και τη συλλογική άμυνα του ΝΑΤΟ, να βελτιώσουν τη διαλειτουργικότητα των Συμμάχων και των Εταίρων και να συμβάλουν στην αυξημένη ασφάλεια στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο αίτημα για 20+20 F-35 από την Ελλάδα στις ΗΠΑ

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ