Δευτέρα 29/04/2024

ΗΠΑ: Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ και η Ομάδα Κρούσης στην Ανατολική Μεσόγειο

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ (USS Dwight D. Eisenhower) και η Ομάδα Κρούσης του πλέουν για την Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, στις 14 Οκτωβρίου 2023, ενόσω στην περιοχή βρίσκεται το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και η Ομάδα Κρούσης του.

Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά το USS Gerald R. Ford (CVN-78), “ως μέρος της προσπάθειάς τους να αποτρέψουν εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ ή οποιεσδήποτε προσπάθειες για διεύρυνση αυτού του πολέμου μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ”.

Η Ομάδα Κρούσης του αεροπλανοφόρου Eisenhower περιλαμβάνει το/τα:

  • Καταδρομικό USS Philippine Sea (CG 58)
  • Αντιτορπιλικά USS Gravely (DDG 107) και USS Mason (DDG 87)

Στο αεροπλανοφόρο θα είναι η Carrier Air Wing 3, με τις εννέα μοίρες αεροσκαφών της τύπων F/A-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler, E-2 Hawkeye, C-2 Greyhound και ελικοπτέρων MH-60R Seahawk και MH-60S Knighthawk.

Η ανάπτυξη της Ομάδα Κρούσης συμπίπτει με το Σαββατοκύριακο γενεθλίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας 248 χρόνια ισχύος, παρουσίας και προστασίας. Η ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου συμπίπτει με τα γενέθλια του Προέδρου Αϊζενχάουερ στις 14 Οκτωβρίου και είναι λίγες μέρες πριν από το 46ο έτος της ναυτικής υπηρεσίας του αεροπλανοφόρου στις 18 Οκτωβρίου.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ