Παρασκευή 26/04/2024

BALKAN SPIRIT 22: Ολοκληρώθηκε η Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Τριμερής Άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων BALKAN SPIRIT 22 πραγματοποιήθηκε στην Βουλγαρία.

Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία στην άσκηση BALKAN SPIRIT 22. Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ
Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία στην άσκηση BALKAN SPIRIT 22. Φωτογραφίες: ΓΕΕΘΑ

Η άσκηση BALKAN SPIRIT 22 πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Βάση Tsrancha Training Complex στην Βουλγαρία και συμμετείχαν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Ρουμανία.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην άσκηση BALKAN SPIRIT 22 με 9 Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Κατά την διάρκεια της Άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα όπως:

  • Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης
  • Ορεινού αγώνα
  • Άλματα στατικού ιμάντα
  • Ελεύθερη πτώση
  • Τελική Άσκηση (Final Training Exercise – FTX) με τακτικό σενάριο

Στις 1 Σεπτεμβρίου 2022 έλαβε χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, καθώς και εκπρόσωποι των συμμετεχουσών χωρών.

Η BALKAN SPIRIT 22 αποτελεί συνέχεια της «SALAMIS STORM 18» που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα και της «NEPTUNE STRIKE 19» στη Ρουμανία.

Η άσκηση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων και αποσκοπούσε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και της συνεργασίας των συμμετεχόντων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ