Παρασκευή 26/04/2024

Σαν Σήμερα 22 Νοεμβρίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία.

Σημαντικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου 1940 στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, που αρχίζουν να συνθέτουν το Έπος του 1940:

Ο Ελληνικός Στρατός στο μέτωπο της Αλβανίας με επιθετικές επιχειρήσεις από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου πετυχαίνει την ανακατάληψη του μεγαλύτερου μέρους του εθνικού εδάφους και την απώθηση των Ιταλών πέρα από τα σύνορα στην Ήπειρο, με το Α’ Σώμα Στρατού (II, VIII Μεραρχίες Πεζικού, Μεραρχία Ιππικού).

Στην περιοχή Πίνδου – Αώου ποταμού το Β’ Σώμα Στρατού (Ι Μεραρχία Πεζικού, V Ταξιαρχία Πεζικού, Ταξιαρχία Ιππικού) πετυχαίνει την ανακατάληψη του εθνικού εδάφους, την εισβολή στη Βόρειο Ήπειρο και την κατάληψη στις 22 Νοεμβρίου της πόλεως Λεσκοβίκι.

Στη βορειοδυτική Μακεδονία, το Γ’ Σώμα Στρατού (IX, X, XI, XIII, XV Μεραρχίες Πεζικού), με σκληρούς αγώνες, καταλαμβάνει στις 21 Νοεμβρίου τους ορεινούς όγκους Μοράβα και Ιβάν και στις 22 Νοεμβρίου την Κορυτσά.

Θριαμβευτική επέλασις Ελληνικού Ιππικού προ της Κορυτσάς
Θριαμβευτική επέλασις Ελληνικού Ιππικού προ της Κορυτσάς
Η μεγάλη μάχη της Κορυτσάς και η κατατρόπωσις των Ιταλών σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου 1940
Η μεγάλη μάχη της Κορυτσάς και η κατατρόπωσις των Ιταλών σαν σήμερα 22 Νοεμβρίου 1940

Τρία αεροσκάφη Henschel 126 εντοπίζουν ιταλική φάλαγγα μήκους οκτώ χλμ. που υποχωρεί από την Κορυτσά προς το Πόγραδετς. Δύναμη 15 βομβαρδιστικών αεροσκαφών Potez 63, Blenhein και Fairey Battle σπεύδει για ενίσχυση, με αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση της εχθρικής φάλαγγας. Κατά την επιστροφή ένα από τα Henschel συναντάται με 15 ιταλικά καταδιωκτικά και καταρρίπτεται.

Η κατατρόπωσις των Ιταλών εις το Πόγραδετς
Η κατατρόπωσις των Ιταλών εις το Πόγραδετς

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ