Παρασκευή 26/04/2024

Σαν Σήμερα 13 Ιουλίου

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Γεγονότα που συνέβησαν σαν σήμερα 13 Ιουλίου.

Ιστορικά Γεγονότα από το Ιστορικό Επετειολόγιο και την Στρατιωτική Ιστορία της Ελλάδας.

Το 1943 το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ (Εθνικές Ομάδες Ελλήνων Ανταρτών) – ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος) προξενεί βαρύτατες απώλειες και επιβραδύνει πολύ την κίνηση της Ιταλικής Μηχανοκίνητης Μεραρχίας «Μπρένερο» στη στενωπό του Μακρυνόρους. Η σύγκρουση διήρκεσε μέχρι τις 21 Ιουλίου 1943. Η Μεραρχία αυτή, προερχόμενη από την Αττική και κινούμενη δια του δρομολογίου Αγρίνιο – Αμφιλοχία – Άρτα, είχε ως αποστολή μέσω Ηπείρου και Αλβανίας να αποβιβαστεί στη Σικελία για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του Άξονα. Άφθονο πολεμικό υλικό περιήλθε στους αντάρτες.

Στις 13 και 14 Ιουλίου 1947 πραγματοποιούνται αεροπορικές επιδρομές με αεροσκάφη Spitfire υπό σφοδρή κακοκαιρία και ολική νέφωση, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συντριβή των δυνάμεων του “Δημοκρατικού Στρατού” στα Ιωάννινα.

Σαν σήμερα 13 Ιουλίου 1953 συγκροτήθηκε το 30ο Αεροπορικό Αρχηγείο Υλικού (30 ΑΑΥ) με έδρα το Παλαιό Φάληρο. Αποστολή του ήταν αφενός η παροχή γενικής υποστήριξης εφοδιασμού, συντήρησης και μεταφορών σε όλες τις μονάδες, αφετέρου καθιέρωση ενιαίων και αποδοτικών μεθόδων και συστημάτων συντήρησης, εφοδιασμού και μεταφορών με την έκδοση κανονισμών και οδηγιών.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ