Παρασκευή 17/05/2024

Υποσμηναγός Τουρούτσικας: Είχε πρότυπο τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη είχε πρότυπο ο Ήρωας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Αυτό ανέφερε ο πατέρας του “Φαντομά” πιλότου Υποσμηναγού Μάριου- Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”.

Μίλησε για ένα ταπεινό παιδί που όπως είπε δεν θα του άρεσε η λέξη ήρωας που χρησιμοποιείται για αυτόν. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη και τους άλλους πεσόντες, είπε.

Έκανε τα πάντα για την Πατρίδα, πιστεύω ότι και μόνο η Σημαία αύριο στο φέρετρο θα αναπαύσει την ψυχή του, ανέφερε ο πατέρας του 29χρονου Ήρωα πιλότου που πέρασε στο Πάνθεον των Φυλάκων του Έθνους.

Το ήθος της οικογένειας Τουρούτσικα φαίνεται από όσα λέει ο πατέρας του πιλότου ΜΑΣ, που ορκίστηκε να προασπίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας. Για αυτόν τον σκοπό πέθανε. Απέναντί τους οι δύο πιλότοι είχαν τον “χειρότερο εχθρό”, το καλύτερο. Να γίνουν ακόμα καλύτεροι για να πετύχουν στην αποστολή που ορκίστηκαν. Για αυτό είναι Ήρωας!

Δείτε το βίντεο:

Η κηδεία του Ήρωα πιλότου του F4 Phantom θα γίνει αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023.

Υποσμηναγός Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας
Υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας

Υπενθυμίζεται ότι ο Σμηναγός Κώστας Ηλιάκης σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 2006 σε εμπλοκή με τουρκικό F-16.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ