Τρίτη 21/05/2024

Επίδομα νέων 150 ευρώ Youth Pass: Πότε γίνεται η αίτηση – Ποιοι είναι δικαιούχοι – Πότε είναι η πληρωμή

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το επίδομα νέων 150 ευρώ Youth Pass στο vouchers.gov.gr. Μάθετε ποιοι είναι δικαιούχοι και πότε είναι η πληρωμή. Ολόκληρο το ΦΕΚ.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ που υπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς και αφορά στο επίδομα νέων Youth Pass.

Πότε γίνεται η αίτηση Youth Pass

Η ειδική εφαρμογή δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Σε κάθε περίπτωση, η έναρξη της ειδικής εφαρμογής κάθε έτος δεν λαμβάνει χώρα εντός Σαββάτου, Κυριακής ή άλλης αργίας και μεταφέρεται στην αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ειδικώς για το πρώτο έτος λειτουργίας (2023) και τους δικαιούχους που έχουν συμπληρώσει εντός του 2022 το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους, η ειδική εφαρμογή δέχεται τις αιτήσεις από την 9η Νοεμβρίου και μέχρι την 5η Δεκεμβρίου 2023.

Youth Pass: Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι:

  • φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,
  • που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και
  • υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα

Σε καμία περίπτωση η ενίσχυση δεν καταβάλλεται σε φυσικά πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το εικοστό (20ο) και πέρα έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου έτους από την αίτηση. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Πότε είναι η πληρωμή Youth Pass

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται αποκλειστικά με ηλεκτρονικές συναλλαγές ή μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, ήτοι, μέσω ιστοσελίδας ή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία δίνεται η δυνατότητα απευθείας χρέωσης της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με τη συμπλήρωση των στοιχείων της, ή με τη χρήση εφαρμογής σε ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει τη λειτουργία ανέπαφων συναλλαγών μέσω ασύρματης σύνδεσης δύο συσκευών με απλή επαφή ή προσέγγισή τους (τεχνολογία NFC – Near Field Communication).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του δικαιούχου παραμένει ενεργοποιημένη για δύο (2) έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της, μετά την πάροδο των οποίων το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους αποστέλλεται μια φορά ετησίως στα τραπεζικά ιδρύματα για πίστωση στις ψηφιακές χρεωστικές κάρτες μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους. Ειδικώς για την πρώτη εφαρμογή εντός του 2023, η ανωτέρω πίστωση λαμβάνει χώρα μέχρι τη 10η Δεκεμβρίου 2023.

Διαβάστε το ΦΕΚ 5420/2023 για το Youth Pas (αρχείο pdf):

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ