Σάββατο 18/05/2024

Συνάντηση ΠΟΕΣ – ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Επίσημη συνάντηση με τον Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΕΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2023 στη Βουλή.

Η ΠΟΕΣ συμμετείχε στην συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΔΣ αυτής, η οποία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο, Δημήτριο Μεθενίτη και το Γενικό Γραμματέα, Διονύσιο Τσακαλάκη.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, κατά το οποίο συζητήθηκε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί στην καθημερινότητά τους και επί των οποίων παραδόθηκε λεπτομερές ενημερωτικό με τις θέσεις της ΠΟΕΣ.

Ενδεικτικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω ηλικιακών ορίων, οι παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, η αποκατάσταση μισθολογικών και σταδιοδρομικών αδικιών Αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ και ΕΜΘ, η πρόσφατη ΚΥΑ για την αποζημίωση νυκτερινής εργασίας κλπ.

“Ωστόσο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νομοσχέδιο μέριμνας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί του οποίου διαπιστώθηκαν κοινοί προβληματισμοί, τόσο επί των υφιστάμενων άρθρων, όσο και επί πλήθους θεμάτων που έμειναν εκτός ρύθμισης.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον από τον Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, τόσο για τα προβλήματα των στρατιωτικών, όσο και για την αδυναμία επίλυσής τους από το επικείμενο νομοσχέδιο και σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές προς όφελος των εν ενεργεία στρατιωτικών.”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ για την συνάντηση που είχε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τομέας Άμυνας του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ “δείχνει την πλήρη αδιαφορία και απαξίωση της Κυβέρνησης προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.”

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ