Τρίτη 14/05/2024

Παναγιωτόπουλος: Οι ΕΠΟΠ που αποστρατεύονται στα 50 δεν παίρνουν σύνταξη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η αποστρατεία των ΕΠΟΠ στα 50 και το συνταξιοδοτικό τους είναι ένα θέμα το οποίο απαιτεί διαβούλευση από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Εθνικής Άμυνας.

Αυτά ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97,8 και στην δημοσιογράφο Αμαλία Κάτζου.

“(Το πρόβλημα, που είναι συνταξιοδοτικής – ασφαλιστικής φύσεως) θα το βρούμε μπροστά μας σε μερικά χρόνια και θεωρώ ότι ως τότε θα έχουν γίνει αυτά που πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τα Υπουργεία για να επιλυθεί. Δεν είναι όμως επικείμενο σε αυτό το νομοσχέδιο που φέρνουμε”, είπε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίοι αποστρατεύονται γύρω στην ηλικία των 50 ετών αλλά δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη παρά μόνο σε αρκετά χρόνια αργότερα, θέλουν να λυθεί αυτό τους το πρόβλημα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, αυτό το ζήτημα θα το αντιμετωπίσουν σε μερικά χρόνια από σήμερα, αλλά σε κάθε περίπτωση πάλι, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, που είναι συνταξιοδοτικής – ασφαλιστικής φύσεως, δεν αρκεί μόνο να αποφασίσει κάτι το Υπουργείο Άμυνας”, ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να γίνει διαβούλευση μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία“, το Οικονομικών και το Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, προκειμένου “να δοθεί λύση συνολική σε ένα πρόβλημα κοινωνικοασφαλιστικής φύσεως.”

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει αναφέρει ότι η αυτεπάγγελτη αποστρατεία των ΕΠΟΠ όταν γίνονται 50 ετών δεν συνεπάγεται υποχρεωτική συνταξιοδότηση από τον e-ΕΦΚΑ.

Το Υπουργείο Εργασίας στο από 12 Οκτωβρίου 2022 έγγραφό του (Αριθ. Eσωτ. Πρωτ.: 1241Ε) αναφέρει σχετικά με την αυτεπάγγελτη αποστρατεία ΕΠΟΠ λόγω συμπλήρωσης του 50ου έτους της ηλικίας του ότι οι εν λόγω ΕΠΟΠ δικαιούνται σύνταξη εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της ισχύουσας συνταξιοδοτικής νομοθεσίας.

Το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει επίσης ότι δεν είναι αρμόδιος ο e-ΕΦΚΑ για την αύξηση του ορίου ηλικίας ή την δυνατότητα παραμονής.

Διαβάστε επίσης:
Το έγγραφο "βόμβα" του Υπουργείου Εργασίας για τους ΕΠΟΠ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ