Τρίτη 21/05/2024

Σοφία Ζαχαράκη: Έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Έρχονται οι προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ.

Αυτό δήλωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Στο εν λόγω θέμα είχαμε αναφερθεί παλιότερα και είχαμε προαναγγείλει την ενεργοποίησή του, καθόσον αυτό προβλέπεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

“Θεσπίζουμε τις προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας”, είπε η Σοφία Ζαχαράκη .

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έθεσε επίσης τους παρακάτω στόχους για το νεοσυσταθέν υπουργείο στο οποίο τέθηκε επικεφαλής:

  • Ψηφιακός ανασχηματισμός του ΟΠΕΚΑ, ο οποίος ως ο βασικός μοχλός υλοποίησης των πολιτών που αναπτύσσονται, είναι στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.
  • Ενίσχυση της προστασίας των παιδιών με αναπηρία, μέσω της ενίσχυσης ανεξάρτητης διαβίωσης και συμμετοχή στη κοινωνική και εργασιακή ζωή.
  • Αύξηση κατά 8% στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από τις αρχές του 2024 και επέκταση το θεσμού της υποστηριζόμενης απασχόλησης στα άτομα με αναπηρία.
  • Μεταρρύθμιση στις υπηρεσίες για την υποστήριξη της μακροχρόνιας φροντίδας ηλικιωμένων.
  • Εθνική στρατηγική για την μακροχρόνια φροντίδα και την κατ’ οίκον φροντίδα.

Αναφερόμενη στο επίδομα γέννησης για κάθε παιδί (2.000 ευρώ), είπε ότι θα επεκταθεί το επίδομα μητρότητας στους εννιά μήνες, “στο ύψος του κατώτατου μισθού, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, ακριβώς όπως ισχύει στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ