Παρασκευή 19/04/2024

ΔΥΠΑ βιβλία 2022: Αίτηση – δικαιούχοι για την επιταγή 20€ για την αγορά βιβλίων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) προσφέρει σε 150.000 δικαιούχους επιταγή 20 ευρώ για την αγορά βιβλίων το 2022.

Σκοπός του προγράμματος αγοράς βιβλίων 2022 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

ΔΥΠΑ βιβλία 2022: Αίτηση - Δικαιούχοι
ΔΥΠΑ βιβλία 2022: Αίτηση – Δικαιούχοι

Ποιοι δικαιούνται βιβλία: Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

  • Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) ή
  • Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή
  • Συνδυασμό των παραπάνω

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων (4) μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Επιταγές αγοράς βιβλίων ΔΥΠΑ 2022

Η «Επιταγή Αγοράς Βιβλίων» της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που έχουν στην κατοχή τους οι δικαιούχοι πολίτες και τα ωφελούμενα μέλη αυτών ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο σκοπός της είναι η ανταλλαγή της αποκλειστικά για την αγορά βιβλίων κάθε είδους, με εξαίρεση τα σχολικά βιβλία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας).

Η Επιταγή δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την αγορά σχολικών ή άλλων ειδών που τυχόν πωλούνται στα καταστήματα των παρόχων.

Επίσης:

  • η οικονομική αξία της επιταγής ανέρχεται σε 20,00 €
  • μία επιταγή μπορεί να ανταλλαχθεί για την αγορά περισσοτέρων του ενός βιβλίων
  • για την αγορά ενός βιβλίου, του οποίου η τιμή υπερβαίνει την αξία μίας επιταγής, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές του δικαιούχου και ωφελουμένων μελών του
  • στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων υπερβαίνει το ύψος της Επιταγής ή των Επιταγών του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του, την επιπλέον διαφορά υποχρεούται να καταβάλει ο ίδιος ο δικαιούχος κατά την αγορά του βιβλίου
  • στην περίπτωση που η τιμή του βιβλίου ή των βιβλίων είναι χαμηλότερη από το ύψος της επιδότησης της Επιταγής ή των Επιταγών του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών αυτού, η επιδότηση που θα καταβάλλεται θα αντιστοιχεί στη χαμηλότερη αυτή τιμή

Η «Επιταγή Αγοράς Βιβλίων» έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού για κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο μέλος αυτού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της Δ.ΥΠ.Α. και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων μελών στο «Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων».

Για να ενεργοποιηθεί η επιταγή:

Ο πάροχος εισέρχεται στο ηλεκτρονικό σύστημα ενεργοποίησης των επιταγών της Δ.ΥΠ.Α., εντοπίζει βάσει του κωδικού αριθμού τον δικαιούχο / ωφελούμενο και την επιταγή και ενημερώνει τα σχετικά πεδία του συστήματος, συμπληρώνοντας υποχρεωτικά όλα τα ζητούμενα στοιχεία δηλ. την ημερομηνία συναλλαγής, τους τίτλους των βιβλίων, την τιμή λιανικής πώλησης ανά βιβλίο πριν και κατόπιν της έκπτωσης (όταν αυτή απαιτείται) καθώς και τον αριθμό της απόδειξης λιανικής πώλησης.

Η συμπληρωμένη με τα στοιχεία αγοράς επιταγή αποθηκεύεται στο ΟΠΣ της Δ.ΥΠ.Α.

Οι επιταγές των δικαιούχων και των ωφελουμένων τους μπορούν να ενεργοποιηθούν είτε συνολικά είτε σε διαφορετικό χρόνο και από διαφορετικό πάροχο.

Η αγορά του βιβλίου μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία του δικαιούχου στο κατάστημα είτε εξ αποστάσεως.

Αίτηση για βιβλία ΔΥΠΑ 2022

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από Πέμπτη 18/8/2022 και ώρα 12:00 έως τις 25/8/2022 και ώρα 23:59.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και Ασφάλιση / Αποζημιώσεις και Παροχές / Επιταγές αγοράς βιβλίων

Για την αίτηση στη ΔΥΠΑ για τα βιβλία 2022 θα χρειαστείτε είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet είτε τους κωδικούς της ΔΥΠΑ.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ