Τετάρτη 24/04/2024

Κοινωνικός τουρισμός 2022: Όλα τα τουριστικά καταλύματα για Ανέργους, Εργαζομένους ΔΥΠΑ – Συνταξιούχους eΕΦΚΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δείτε όλα τα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα) του προγράμματος Κοινωνικός Τουρισμός 2022-2023 ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για Ανέργους, Εργαζομένους και Συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Κοινωνικός Τουρισμός για Ανέργους και Εργαζομένους

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για Ανέργους και Εργαζομένους διαρκεί δώδεκα (12) μήνες από 1/8/2022 έως 31/7/2023.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, πρώην ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος.

Σημειώνεται ότι το κατάλυμα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με αυτήν της μόνιμης κατοικίας των δικαιούχων-ωφελούμενων. Εξαιρούνται περιπτώσεις κατά τις οποίες:

  • Τουριστικό κατάλυμα και τόπος κατοικίας ευρίσκονται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των 80 χιλιομέτρων.
  • Το τουριστικό κατάλυμα βρίσκεται σε ηπειρωτικό και ο τόπος κατοικίας σε νησιωτικό τμήμα, ή το αντίθετο, της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας (π.χ. αν ο τόπος διαμονής του δικαιούχου είναι στον Πειραιά μπορεί να επιλέξει κατάλυμα στην Αίγινα).
  • Τουριστικό κατάλυμα και τόπος κατοικίας ευρίσκονται σε διαφορετικούς δήμους νήσων της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας που διαθέτουν ένα δήμο (π.χ. η Περιφερειακή Ενότητα Κω περιλαμβάνει δύο νήσους, την Κω και τη Νίσυρο, που καθεμία διαθέτει από έναν δήμο. Σε αυτή την περίπτωση ο κάτοικος της Νισύρου μπορεί να επιλέξει τουριστικό κατάλυμα στην Κω).

Για καταλύματα στη Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις.

Κοινωνικός Τουρισμός για Συνταξιούχους e ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για Συνταξιούχους e ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) διαρκεί δώδεκα (12) μήνες από 6/8/2022 έως 5/8/2023.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%.

Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%.

Τα τουριστικά καταλύματα στην Ελλάδα

Πώς θα δείτε τα Καταλύματα για το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2022-2023 για Ανέργους, Εργαζομένους και Συνταξιούχους eΕΦΚΑ από την επίσημη εφαρμογή της ΔΥΠΑ:

  • Μεταβαίνετε στη σελίδα ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ.
  • Επιλέγετε Μητρώο Παρόχων Κοινωνικού Τουρισμού.
Τα τουριστικά καταλύματα του προγράμματος Κοινωνικός τουρισμός 2022-2023 σε όλη την Ελλάδα από την επίσημη σελίδα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)
Τα τουριστικά καταλύματα του προγράμματος Κοινωνικός τουρισμός 2022-2023 σε όλη την Ελλάδα από την επίσημη σελίδα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ)
  • Επιλέγετε το Πρόγραμμα Εργαζομένων/Ανέργων ή Συνταξιούχων.
  • Επιλέγετε την Περιφερειακή Ενότητα που θέλετε να πάτε.
  • Βλέπετε τα τουριστικά καταλύματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ενοικιαζόμενα δωμάτια, Επιπλωμένα Διαμερίσματα, Ξενοδοχεία).

Στις πληροφορίες για κάθε τουριστικό κατάλυμα μπορείτε να δείτε πέρα από τα στοιχεία επικοινωνίας σε ποια κατηγορία ανήκει (πόσα αστέρια είναι ή πόσα κλειδιά έχει), τη δυναμικότητα και τους μήνες που λειτουργεί (περίοδος λειτουργίας).

Η επίσημη σελίδα με τα τουριστικά καταλύματα της ΔΥΠΑ είναι εδώ.

Καλές διακοπές!

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ