Παρασκευή 26/04/2024

Ο νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στην PASSEX με το USS MOUNT WHITNEY

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Αμφίβιο Πλοίο Διοικήσεως και Πλοίο Έδρας Διοικητού του 6ου Στόλου των ΗΠΑ USS MOUNT WHITNEY πραγματοποίησε συνεκπαίδευση τύπου PASSEX με την Φρεγάτα ΥΔΡΑ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων ΡΙΤΣΟΣ και Μαχητικά Αεροσκάφη της ΠΑ.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών DV-DAY, στις 16 Νοεμβρίου 2021, παρακολούθησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Βουλευτής Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Δρ. Αθανάσιος Ντόκος και ο Έλληνας Εφοπλιστής Γεώργιος Προκοπίου, νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Κατά την διάρκεια της PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και προχωρητικοί ελιγμοί, ενώ στο πλαίσιο της DV-DAY πραγματοποιήθηκε και διέλευση 4 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 της ΠΑ άνωθεν του σχηματισμού των Πλοίων.

Δείτε στο βίντεο τις διελεύσεις των F-16 και την Φρεγάτα ΥΔΡΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στη διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα κοινών ασκήσεων των δύο Χωρών, εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] και συνέβαλλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Γεώργιος Προκοπίου, νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Σύμφωνα με το imerisia.gr, το όνομά του ελάχιστα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, αφού παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές της χώρας, μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ποιος είναι ο Γ. Προκοπίου

  • Ο Γιώργος Προκοπίου είναι πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και όπως ο ίδιος είχε πει στο παρελθόν η σχέση του με την θάλασσα και τα πλοία ήταν «έρωτας με πρώτη ματιά».
  • Ο Γ. Προκοπίου βρίσκεται στην 13η θέση της λίστας της Lloyd’s List.
  • Με τις τρεις ναυτιλιακές του εταιρείες, Dynacom – Dynagas – Sea Traders έχει στόλο που φθάνει τα 121 πλοία συνολικής 15,801 εκατ. τόνων. Από αυτά 38 είναι φορτηγά, 66 μεταφοράς υγρού φορτίου, δύο container ships και 15 LNG.
  • Από το 2002 έχει ναυπηγήσει περισσότερα από 100 πλοία σε συνολικά 12 διαφορετικά ναυπηγεία, σε Κορέα, Ιαπωνία και Κίνα συνολικής αξίας 8 δισ. δολαρίων.
  • Ο Γιώργος Προκοπίου έγινε ο πρώτος Έλληνας εφοπλιστής που έστειλε δεξαμενόπλοιό του, το οποίο βρισκόταν στο Port Said της Αιγύπτου, να παραλάβει πετρέλαιο από τους αντικαθεστωτικούς στη Λιβύη στην πρώτη τους εξαγωγή από την ημέρα που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος. Η αξία του φορτίου είχε εκτιμηθεί στα 125 εκατομμύρια δολάρια.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ