Δευτέρα 29/04/2024

ΓΕΕΘΑ: Υπογράφηκε Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας για πρώτη φορά

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρίσκεται στην Ινδία. Υπογράφηκε Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία από τις 6 Απριλίου έως 11 Απριλίου 2024 όπου είχε συναντήσεις με τον ομόλογό του καθώς και τους Αρχηγούς Στρατού, Ναυτικού και Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης στην Ινδία
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης στην Ινδία

Ο Στρατηγός Δημήτριος Χούπης κατέθεσε αρχικά στέφανο στο Εθνικό Μνημείο Πολέμου (Εθνικό μνημείο πολέμου) και κατόπιν συναντήθηκε με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων General Anil Chauhan, τον Υπαρχηγό του Στρατού Ξηράς Lieutenant General Upendra Dwivedi, τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού Admiral Radhakrishnan Hari Kumar και τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Marshal Vivek Ram Chaudhari στο Νέο Δελχί.

Δείτε την τελετή στο μνημείο:

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή, για πρώτη φορά, του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας , στο οποίο περιλαμβάνεται αριθμός δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και στις 2 χώρες, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη στρατιωτική συνεργασία και τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις.

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να πραγματοποιήσει τον Αύγουστο την διεθνή αεροπορική άσκηση Tarang Shakti 2024 (Κύμα Δύναμης), στην οποία θα συμμετάσχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ