Σάββατο 18/05/2024

Ο Μαρινάκης “άδειασε” τον Σκρέκα για τις προσφορές 1+1 στα σούπερ μάρκετ

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης “άδειασε” τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα για τις προσφορές 1+1 στα σούπερ μάρκετ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι “σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καταργηθούν οι προσφορές “1+1” ούτε καμία προσφορά, ούτε θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση να παρέμβει στον τρόπο που η κάθε εταιρεία επιλέγει να προωθεί τα προϊόντα της και στον τρόπο που επιλέγουν οι καταναλωτές να τα αγοράζουν”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Σκρέκας, στις 15 Νοεμβρίου 2023, είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι “αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτης να στοκάρει με προϊόντα. Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα.”

“Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα για να πάρει σε προσφορά. Να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης”, είχε προσθέσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση τύπου σήμερα 16 Νοεμβρίου 2023, είπε χαρακτηριστικά “αλίμονο αν απαγορεύαμε έναν τρόπο πώλησης των προϊόντων” διευκρινίζοντας πως είναι άλλο αυτό το θέμα και άλλο “ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το αν πράγματι αυτές οι προσφορές είναι προσφορές, καθώς υπάρχει κάποιες φορές η πρακτική πριν βάλουμε κάτι σε προσφορά, να υπάρχει σχετική ανατίμηση”.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ