Πέμπτη 16/05/2024

Νέες ταυτότητες ID1: Πως θα μειώσετε το κόστος έκδοσης – Ποιοι δεν κλείνουν ραντεβού στο id.gov.gr

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πως θα πληρώσετε λιγότερα ευρώ για την έκδοση της νέας ταυτότητας ID1. Ποιοι δεν χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού στο id.gov.gr

Ξεκίνησε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr για να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού για να εκδώσετε νέο δελτίο ταυτότητας.

Πως θα κλείσετε ραντεβού στο id.gov.gr

Για να “βγάλετε” νέα ταυτότητα, θα πρέπει πρώτα να έχετε προγραμματίσει την επίσκεψή σας στην Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα συνδεθείτε με κωδικό TAXISnet.

Ο ενδιαφερόμενος επιλέγει στην αίτησή του, Αρχή Έκδοσης με βάση τη διεύθυνση μόνιμης ή προσωρινής του διαμονής στην Ελλάδα, συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθεί με φυσική παρουσία, και καταχωρεί τα εξής στοιχεία του προσώπου στο οποίο αφορά το ραντεβού: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά αριθμό τηλεφώνου.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, λαμβάνει στο επιβεβαιωμένο email τις βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας της Αρχής Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Το αίτημα προγραμματισμού του ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο οκτώ (8) ώρες πριν. Είκοσι-τέσσερις (24) ώρες πριν και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει από την πλατφόρμα μήνυμα υπενθύμισης στο email που έχει δηλώσει.

Σε περίπτωση έκδοσης ταυτότητας για πρώτη φορά απαιτείται η παρουσία ενός μάρτυρα για να βεβαιώσει τα στοιχεία σας. Για ανήλικο, μάρτυρας μπορεί να παραστεί μόνο ένας από τους δύο γονείς ή εκείνος/η που ασκεί την επιμέλεια ή επιτροπεία του. Σε περίπτωση επιμέλειας ή επιτροπείας θα πρέπει να επιδειχθούν τα νόμιμα έγγραφα που αποδεικνύουν την επιμέλεια ή επιτροπεία του ανήλικου.

Όταν το νέο σας δελτίο έχει επιστραφεί εκτυπωμένο στην Αρχή έκδοσης, θα ενημερωθείτε με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δηλώθηκε κατά τον προγραμματισμό του ραντεβού σας, οπότε πηγαίνετε να το παραλάβετε χωρίς να κλείσετε ραντεβού.

Ποιοι δεν κλείνουν ραντεβού στο id.gov.gr

Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας του δελτίου ταυτότητας δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Επικοινωνήσετε απευθείας με την Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής διαμονής σας (βρείτε τα τηλέφωνα των Υπηρεσιών εδώ), ώστε ο αρμόδιος υπάλληλος να σας κλείσει ραντεβού το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται ότι, για την έκδοση ταυτότητας λόγω απώλειας, κλοπής και φθοράς, απαιτείται η παρουσία ένας μάρτυρα για να βεβαιώσει τα στοιχεία σας.

Πόσο θα πληρώσετε για τη νέα ταυτότητα ID1

Για την έκδοση κάθε δελτίου απαιτείται ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους 10,00€. Οι πολύτεκνοι πληρώνουν 5,00€. Επιπλέον, στην αίτηση έκδοσης επικολλάται το προβλεπόμενο ένσημο της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 0,50€.

Το κόστος αυτό, η Κυβέρνηση δηλώνει ότι, “αντιστοιχεί στο αντίτιμο του σώματος του δελτίου, τα έξοδα εκτύπωσης – προσωποποίησής του, καθώς και τη δαπάνη ασφαλούς μεταφοράς του.”

Έτσι, το κόστος το οποίο δεν μπορείτε να γλιτώσετε για την έκδοση της νέας ταυτότητας είναι 10,50€ (5,50€ για πολύτεκνους).

Αυτό που μπορείτε να γλιτώσετε είναι το κόστος του φωτογράφου καθώς η ψηφιακή φωτογραφία δύναται να λαμβάνεται απευθείας στις Αρχές έκδοσης.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου θα καταβάλλεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο δημοσίου, ύψους 9 ευρώ, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

Για την έκδοση όλων των παραπάνω παραβόλων πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με την υπηρεσία e-Παράβολο. Σε περίπτωση έκδοσης λάθος παραβόλου, μπορείτε να αιτηθείτε την επιστροφή των χρημάτων σας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ.

Κλείστε ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας ID1 εδώ: https://myelas.live.gov.gr/dsae/govdeskelas

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ