Πέμπτη 16/05/2024

Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Όσοι έβγαλαν νέα ταυτότητα θα πάνε ξανά στην Αστυνομία

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Όσοι έβγαλαν νέα ταυτότητα θα πάνε ξανά στην Αστυνομία για να τυπωθεί ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη.

Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη είναι ακόμα ένας αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες. Αν και υπάρχουν ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ η Κυβέρνηση σκέφθηκε να “φορτώσει” ακόμα έναν αριθμό στην καθημερινότητα των πολιτών.

Τί είναι ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη

Ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη ο οποίος νομοθετήθηκε το 2020 (Άρθρο 11 του Ν.4727/2020) και θα τεθεί σε ισχύ από το Δεκέμβριο 2023, θα χορηγείται υποχρεωτικά σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία. Αποτελείται από 12 αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 9 είναι αριθμητικά.

Συγκεκριμένα θα είναι ο ΑΦΜ και τρία ψηφία στο τέλος (ένα γράμμα και δύο αριθμοί) τα οποία θα επιλέγει ο πολίτης μέσω του gov.gr όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας του.

Σημειώνεται ότι, ο Προσωπικός Αριθμός του Πολίτη δεν θα υποκαταστήσει τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ! Ο Προσωπικός Αριθμός δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

Όπως γράψαμε νωρίτερα όσοι έτρεξαν να κλείσουν ραντεβού και να βγάλουν νέα ταυτότητα θα πάνε ξανά στο Τμήμα Ταυτοτήτων της Αστυνομίας για να τυπωθεί στο δελτίο ταυτότητας ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ