Δευτέρα 06/05/2024

Νέες ταυτότητες: Ψέματα λέει ο Πρωθυπουργός ότι δεν έχει τσιπάκι η ψηφιακή ταυτότητα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ψέματα λέει ο Πρωθυπουργός ότι η νέα ψηφιακή ταυτότητα δεν έχει τσιπάκι.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε πέρα των άλλων στις νέες ψηφιακές ταυτότητες.

“Δεν θα μιλήσω εδώ αναλυτικά για τα fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ μικρή μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται“, είπε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο:

Όσον αφορά στην ύπαρξη ή όχι τσιπ ο Πρωθυπουργός είπε ψέματα! Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες έχουν τσιπ τεχνολογίας RFID (Radio Frequency Identification) όπως προβλέπεται τόσο στην Κανονισμό 2019/115 της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και στις σχετικές ΚΥΑ 8200/0-297647/2018 και 8200/0-109568/2023 που αφορούν στην έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών.

“Το δελτίο ταυτότητας…περιλαμβάνει…το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης μη επαφής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο έγγραφο 9303 του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (International Civil Aviation Organization – ICAO) για τα μηχανικώς αναγνώσιμα ταξιδιωτικά έγγραφα”, αναφέρει η σχετική ΚΥΑ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε, από το ΦΕΚ 824/τεύχος Β/17-2-2023 ότι, το τσιπ τεχνολογίας RFID θα βρίσκεται στην εμπρόσθια όψη της νέας ψηφιακής ταυτότητας (κόκκινο πλαίσιο):

Η νέα ψηφιακή ταυτότητα με το τσιπ τεχνολογίας RFID
Η νέα ψηφιακή ταυτότητα με το τσιπ τεχνολογίας RFID
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ