Τετάρτη 01/05/2024

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Η Φρεγάτα ΥΔΡΑ και 3 Ελικόπτερα στην επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 18 Φεβρουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα Νο3 του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο EUROFERRY OLYMPIA επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα. Στην περιοχή επικρατούν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 4 μποφόρ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις στην Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στο Ιόνιο Πέλαγος

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ενημερώθηκε στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ για την εξέλιξη της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ) του ΓΕΕΘΑ

Στην επιχείρηση οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ η οποία μετέβη άμεσα στην περιοχή και έχει αναλάβει καθήκοντα «On Scene Commander» (OSC), καθώς και με τρία Ελικόπτερα (1 S-70, 1 Super Puma και 1 AB – 205).

Το ΕΘΚΕΠΙΧ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) για την άμεση παροχή επιπλέον συνδρομής στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του EUROFERRY OLYMPIA, εφόσον απαιτηθεί.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα
Φωτιά στο πλοίο EUROFERRY OLYMPIA στην Κέρκυρα. Πηγή Βίντεο ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 1 Ν/Γ ΛΣ, ένα σκάφος ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ένα ελικόπτερο Λ.Σ. Επίσης στην περιοχή σπεύδουν δύο (2) ρυμουλκά σκάφη, ρυμουλκό/ πυροσβεστικό καθώς και αντιρρυπαντικό σκάφος ΛΣ.

Δηλώσεις Αρχ/χου Λ.Σ. Ν. Λαγκαδιανού σχετικά με εκδήλωση πυρκαγιάς Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην ν. Ερεικούσα:

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ