Τετάρτη 15/05/2024

Έβρος: Νέο περιστατικό με παράνομους μετανάστες σε νησίδα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η νησίδα του Έβρου όπου βρέθηκαν παράνομοι μετανάστες δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 9 Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε χθες (8/12) το πρωί από τη ΜΚΟ Watch the Med για ύπαρξη παράνομων μεταναστών σε νησίδα του Έβρου. Από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στις συντεταγμένες που τους δόθηκαν προέκυψε ότι το σημείο δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

“Αμέσως, ενημερώθηκαν η ΜΚΟ, ο Frontex και ειδοποιήθηκαν με ΝΟΤΑΜ οι τουρκικές αρχές στο τριεθνή σταθμό του Καπετάν Αντρέεβο για την περισυλλογή των μεταναστών,” καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο 2022 υπήρξε περιστατικό με 38 μετανάστες που ήταν εγκλωβισμένοι σε νησίδα.

Η ΜΚΟ HumanRights360 η οποία επικαλούνταν μεταδεδομένα φωτογραφιών που είχαν στείλει οι 38 παράνομοι μετανάστες ισχυριζόταν ότι βρισκόταν σε ελληνική νησίδα. Στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 σε ανακοίνωση του Προέδρου της ανέφερε ότι εσφαλμένα έλεγαν ότι η νησίδα στον Έβρο ήταν ελληνική.

Νωρίτερα, στις 1 Σεπτεμβρίου 2022 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κατέθεσε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στοιχεία από τα οποία προέκυπταν ανακολουθίες στην υπόθεση των 38 μεταναστών στη νησίδα στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης:
Πόσο αξιόπιστα είναι τα μεταδεδομένα μιας φωτογραφίας;
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ