Σάββατο 27/04/2024

Καιρίδης: Δεν θα αφήσουμε μόνες Κρήτη και Γαύδο…

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Δεν θα αντιμετωπίσουν μόνες τους την παράνομη μετανάστευση η Κρήτη και η Γαύδος.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, υποδέχθηκε στις 14 Μαρτίου 2024, τον Γερμανό Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Bernd Krösser, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο του ελληνο-γερμανικού διαλόγου και της συνεργασίας των δύο χωρών για το μεταναστευτικό.

Ο Δημήτρης Καιρίδης αναφερόμενος στις αυξημένες ροές παράνομα εισερχομένων ατόμων από την Αίγυπτο, δήλωσε ότι “δεν θα αφεθεί μόνη της η Κρήτη και ακόμα περισσότερο η Γαύδος, που είναι ένα πολύ μικρό νησί με πολύ λίγους μόνιμους κατοίκους“.

“Ο στόχος ο δικός μου στην επίσκεψη στην Κρήτη είναι σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, τον περιφερειάρχη, τους δήμους, τους τοπικούς παράγοντες, να μπορέσουμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος με ασφάλεια. Τα πήγαμε πολύ καλά. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε την τοπική κοινωνία. Υπάρχουν οι πόροι και τα μέσα”, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 13 Μαρτίου 2024 ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, Omar Amer Youssef. Ο Δημήτρης Καιρίδης, αφού αναγνώρισε τον εξαιρετικά εποικοδομητικό ρόλο της Αιγύπτου, ευχαρίστησε τον Πρέσβη της Αιγύπτου για τη συνεργασία και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα διεκδικεί την ευρύτερη δυνατή ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Αίγυπτο.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες των δύο πλευρών για την από κοινού αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την εύρυθμη εφαρμογή της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου, που υπογράφηκε το 2022.

Την ίδια ημέρα (13 Μαρτίου 2024) το Λιμενικό εντόπισε 91 αλλοδαπούς στην παραλία “ΤΡΥΠΗΤΗ” της Γαύδου και συνέλαβε 2 διακινητές ηλικίας 30 και 39 ετών.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ