Παρασκευή 26/04/2024

Επίσκεψη Τσαβούσογλου σε Θράκη και Αθήνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου πραγματοποιεί σήμερα 30 Μαΐου 2021, όπως δηλώνει ο ίδιος, ιδιωτική επίσκεψη στην Θράκη.

Τσαβούσογλου: “Τουρκική μειονότητα” και επίσημες συναντήσεις

Σε δηλώσεις του, μέσω Twitter, ο Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε κατά πάγια τακτική της τουρκικής μονταζιέρας να αναφερθεί στην “τουρκική μειονότητα” της Θράκης.

Τόσο κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όσο και κατά την συνάντησή του με το ψευτο-μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και το ψευτο-μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Οι εν λόγω ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, ο Τούρκος πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου καθώς και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν συναντήθηκαν με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής στην κατά τα άλλα “ιδιωτική” επίσκεψη τουΤσαβούσογλου.

Τσαβούσογλου: Στήριξη στους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης

Ο Τσαβούσογλου μετά την συνάντηση, δήλωσε:

“Στη Δυτική Θράκη συναντήθηκα με τον Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τον Μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Η δουλειά των Μουφτήδων συμβάλλει εξαιρετικά στην διατήρηση και ενδυνάμωση της ενότητας και της αλληλεγγύης της Τουρκικής Μειονότητας”.

Τσαβούσογλου: Προπαγάνδα στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κομοτηνής

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ επισκέφθηκε πάντα στο πνεύμα της “ιδιωτικής επίσκεψης”, το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κομοτηνής, όπου δήλωσε:

“Επισκέφτηκα το Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Λύκεια της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Το να έχουν τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας όλων των ετών εκπαίδευση υπό καλύτερες συνθήκες στην μητρική τους γλώσσα είναι σημαντικό. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους συμπατριώτες μας, ώστε να λύσουν προβλήματα.”

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής

Εύλογο ερώτημα είναι το πώς άνοιξε δημόσιο κτίριο και συγκεκριμένα σχολική μονάδα, ημέρα Κυριακή, για μια “ιδιωτική επίσκεψη”. Το ότι σε μια σχολική μονάδα ασκήθηκε τουρκική προπαγάνδα και εισήλθαν πράκτορες της ΜΙΤ, αφήνεται ασχολίαστο.

Σημειώνεται ότι απαγορεύθηκε η είσοδος των Ελλήνων δημοσιογράφων στο δημόσιο κτίριο ενώ επιτράπηκε σε τουρκικά ΜΜΕ.

To κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, από τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων.

Συνάντηση με “Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”

Συνάντηση Μεβλούτ Τσαβούσογλου με μέλη της "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης"

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν παρέλειψε να συναντηθεί στα Θάμνα, με μέλη της λεγόμενης “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” (Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu). Μετά την συνάντηση, δήλωσε:

“Συναντηθήκαμε με τα μέλη του συμβουλευτικού συμβουλίου της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης. Τόνισα ότι θα είμαστε πάντα αποφασισμένοι με την τουρκική μειονότητα στον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους και υπογράμμισα για άλλη μια φορά την ισχυρή υποστήριξή μας.”

Συνάντηση Μεβλούτ Τσαβούσογλου με μέλη της "Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης"

Σημειώνεται, ότι η εν λόγω Επιτροπή ήλθε ξανά στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση – ανάρτηση στο Twitter, όπου καταδίκασε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός μιλώντας για πομακοχώρια και Ελληνόπουλα.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, αναμεταδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ελληνικό ΥΠΕΞ προς Τσαβούσογλου για “Δυτική Θράκη” και “τουρκική μειονότητα”

Ο Τσαβούσογλου, από όσο θα παρατηρήσατε συνεχώς αναφερόταν σε “Δυτική Θράκη” και “τουρκική μειονότητα”.

Το “Δυτική Θράκη” δεν είναι απλά γεωγραφικός προσδιορισμός. Άλλωστε πόσες “Θράκες” υπάρχουν. Η Θράκη είναι μία και ελληνική. Σας θυμίζει κάτι το σύνθημα; Μήπως το “η Μακεδονία είναι μία και ελληνική”;

Όσο για το “τουρκική μειονότητα”, η μοναδική αναγνωρισμένη μειονότητα σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, είναι η μουσουλμανική μειονότητα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από την Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

“Η Ελλάδα, κράτος δικαίου, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εφαρμόζει πλήρως τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία αναφέρεται ρητά και ξεκάθαρα σε Μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη.

Η Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη, αριθμεί περίπου 120.000 Έλληνες κατοίκους.

Οι συνεχείς προσπάθειες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας αυτής από την Τουρκία, καθώς και οι αιτιάσεις περί δήθεν μη προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών αυτών, ή περί δήθεν διακριτικής μεταχείρισης είναι αβάσιμες και απορρίπτονται στο σύνολό τους.

Η Ελλάδα θα επιθυμούσε την βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου.

Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τους θεμελιώδεις κανόνες αυτούς, συμπεριλαμβανομένης της συνθήκης της Λωζάννης την οποία επίσης υπέγραψε και έχει την υποχρέωση να εφαρμόζει.”

Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων προς Τσαβούσογλου: Είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια, είστε PERSONA NON GRATA

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων αναφέρει:

“Υπουργέ Εξωτερικών της Τουρκίας, κύριε Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εκφράζοντας την ιστορία του περήφανου λαού μας, τη φωνή των ελεύθερων Πομάκων, τη μνήμη των κοριτσιών μας που γκρεμοτσακίστηκαν από τις δεκάδες βουνοκορφές της Ροδόπης, τα Μόμτσκι Κάμεν (πολύ πριν τις Σουλιώτισσες) για να αποφύγουν τους οθωμανούς κατακτητές, τη συνείδηση των Πομάκων ακτιβιστών, οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες αντιμετώπισαν ρατσιστική βία, ξυλοδαρμούς, απειλές, κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό από εγχώριους μισθοδοτούμενους εκπροσώπους του εθνικισμού της χώρας σας, οπαδών της φασιστικής/τρομοκρατικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, δηλώνουμε ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης ότι:  ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ.

Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ.

Η δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα Αυστραλία  καθιέρωσε την 26η ΜΑΙΟΥ, ως ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ, για τις βαρβαρότητες που διέπραξαν οι άποικοι πρόγονοι των σημερινών Αυστραλών σε βάρος των ιθαγενών κατοίκων, των Αβορίγινων.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μπείτε στην σφαίρα των πολιτισμένων χωρών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αυστραλίας, ζητώντας από εμάς τους αυτόχθονες θρακιώτες, ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Στην αντίθετη περίπτωση, είστε ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στα Πομακοχώρια, είστε PERSONA NON GRATA!

Αντί των πομακοχωριών συστήνουμε να επισκεφθείτε τα αιματοβαμμένα χωριά των Κούρδων της Τουρκίας και της Συρίας, να επισκεφθείτε τους τάφους των εκατοντάδων χιλιάδων δολοφονημένων πολιτών, αλλά και τους δημοκράτες δημοσιογράφους και πολιτικούς της Τουρκίας, οι οποίοι σαπίζουν στις κρατικές φυλακές σας, τις μανάδες και τους πατεράδες των οποίων σκοτώσατε τα παιδιά και τα εγγόνια καθώς και όλους αυτούς που καταδιώκει μαζικά και με κάθε μέσο το καθεστώς της χώρας σας.”

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αναχωρήσει το απόγευμα από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα, όπου την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021 θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10:30 και στις 11.15 θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ