Παρασκευή 26/04/2024

Εμβολιασμός στρατιωτικών: 5 ημέρες άδεια σε όσους εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το σχέδιο εμβολιασμού των στρατιωτικών, μονίμων και στρατιωτών θητείας, για την COVID-19 ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός.

Εμβολιασμός στρατιωτικών και στρατευσίμων στις Μονάδες

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού, ανακοίνωσε ότι λαμβάνεται ειδική πρόνοια για τον εμβολιασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός αυτό γίνεται “γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.”

Εμβολιασμός στρατιωτικών – στρατευσίμων και 5 ημέρες άδεια

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, όσοι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί -Μόνιμοι, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ- και στρατιώτες εμβολιαστούν θα παίρνουν και μια άδεια πέντε ημερών.

Οι στρατεύσιμοι και οι μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και όσοι εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά εθελοντικός με κίνητρο τις 5 ημέρες άδεια.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του είναι:

Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι.

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους.

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ