Δευτέρα 20/05/2024

Εκλογές 2023: Πως θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Πως θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα στις βουλευτικές Εκλογές 2023 από τα εκλογικά τμήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών

Σχετική εγκύκλιο εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, τα αποτελέσματα θα μεταδοθούν από όλα τα εκλογικά τμήματα απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικών, με χρήση των συσκευών ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT).

Παράλληλα, θα αποστέλλονται σε έντυπη μορφή τους Δήμους και μέσω των Δήμων, με τη χρήση του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στις Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες θα τα μεταδίδουν τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αμέσως μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, αυτά μεταδίδονται αμελλητί στο Υπουργείο Εσωτερικών και σε κάθε περίπτωση έπεται τυχόν προώθησή τους σε τοπικά ή ευρύτερης εμβέλειας τηλεοπτικά ή και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται οι Περιφερειακές Ενότητες να ανακοινώνουν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, εκλογικά αποτελέσματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιστοχώρους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πότε βγαίνουν τα επίσημα αποτελέσματα αποτελέσματα

Όπως γράψαμε νωρίτερα, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι γνωστά περίπου στις 21:00 η ώρα και οι πρώτοι σταυροί περί τις 12 τα μεσάνυχτα. Σημειώνεται ότι τα επίσημα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών εκείνη την ώρα, θα αφορούν στο 80% των αποτελεσμάτων.

Αποτελέσματα exit polls

Νωρίτερα, όταν θα κλείσουν οι κάλπες στις 19:00 η ώρα, τα τηλεοπτικά κανάλια θα μπορούν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα των exit-polls. Αυτό προβλέπεται στο Προεδρικό Διάταγμα 26/2012, του οποίου το Άρθρο 49 αναφέρει ότι: “τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που διενεργούνται κατά την έξοδο των εκλογέων από τα εκλογικά καταστήματα κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, απαγορεύεται να δημοσιοποιούνται ή να μεταδίδονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο πριν την 19.00 ώρα της ημέρας αυτής.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ