Κυριακή 28/04/2024

Εκλογές Ιουνίου 2023: Πως θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Πως θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα για τις Εκλογές Ιουνίου 2023

Οι κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 η ώρα το απόγευμα.

Αμέσως μετά το πέρας της διαλογής των ψήφων υπέρ των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αποτέλεσμα, κάνοντας χρήση της συσκευής ασφαλούς μετάδοσης (SRT). Ειδικότερα μεταδίδει:

  • Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που είναι εγγεγραμμένοι στο εκλογικό τμήμα.
  • Τον ολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.
  • Τον αριθμό των ψηφοδελτίων που αναγνωρίστηκαν ως έγκυρα.
  • Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων.
  • Τον αριθμό των λευκών ψηφοδελτίων.
  • Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν κάθε συνδυασμός και κάθε μεμονωμένος υποψήφιος.

Στη συνέχεια όπως αναφέρει το ΦΕΚ 3833/Β/13 Ιουνίου 2023, ο δικαστικός αντιπρόσωπος παραδίδει το έντυπο του αποτελέσματος εκλογής υπέρ των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων σε πιστοποιημένο αγγελιοφόρο του Δήμου. Το έντυπο ψηφιοποιείται στο πλησιέστερο δημοτικό κατάστημα και αποστέλλεται μέσω του Υποσυστήματος Μετάδοσης Εκλογικών Αποτελεσμάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων ΙΡΙΔΑ 2.0, στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας. Έπειτα, στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας, το αποτέλεσμα της εκλογής υπέρ των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων καταχωρίζεται στο ανωτέρω σύστημα και προωθείται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, το αποτέλεσμα μεταδίδεται τηλεφωνικά στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες που παρέχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα υπέρ των συνδυασμών και μεμονωμένων υποψηφίων από το Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση των ιστοσελίδων τους και γενικότερα των ενδιαφερομένων. Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου διαλαμβάνουν και τα ειδικά εκλογικά τμήματα του εξωτερικού.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ