Δευτέρα 20/05/2024

Εκλογές 2023 Που ψηφίζω gov.gr – Αίτηση ετεροδημότη

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Την απάντηση στο ερώτημα που ψηφίζω στις εκλογές 2023 στην Ελλάδα, τη δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών στο gov.gr. Βρείτε τον ειδικό εκλογικό αριθμό.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διενέργεια των εκλογών, έχει δημιουργήσει εφαρμογή στην οποία ο κάθε πολίτης μπορεί να μάθει που ψηφίζει.

Που ψηφίζω στις εκλογές 2023

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρωθούν στην πλατφόρμα για να βρεις που ψηφίζεις στις εκλογές 2023 στην Ελλάδα, είναι:

α. Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό) ή
β. μόνο ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός

Πλατφόρμα από το Υπουργείο Εσωτερικών: Που ψηφίζω στις εκλογές 2023
Πλατφόρμα από το Υπουργείο Εσωτερικών: Που ψηφίζω στις εκλογές 2023

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα δεις τον Κωδικό Εκλογικού Διαμερίσματος, τον Συνοικισμό, την Δημοτική Ενότητα, τον Δήμο, την Περιφερειακή Ενότητα, την Περιφέρεια και το Νομό που ψηφίζεις στις εκλογές 2023.

Βρες τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό

Από αυτή την εφαρμογή μπορείς να βρεις επίσης τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό εάν δεν τον γνωρίζεις.

Για να βρεις τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό γράφεις τα στοιχεία της περίπτωσης α. και πατάς “Αναζήτηση”. Στην φόρμα που θα εμφανιστεί θα βρεις πάνω-πάνω τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η.

Η εφαρμογή “Μάθε που ψηφίζεις” είναι διαθέσιμη εδώ https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

Που ψηφίζω ως ετεροδημότης

Ετεροδημότης είναι ο εκλογέας που εκδηλώνει ενδιαφέρον να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του, τους συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειας, στης οποίας τους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένος. Ο ετεροδημότης ψηφίζει με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που συντάσσονται για αυτό τον λόγο.

Για παράδειγμα, κάποιος είναι δημότης του Δήμου Σερρών, διαμένει στο Δήμο Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να ψηφίσει στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Θα εγγραφεί στους καταλόγους ετεροδημοτών και θα ψηφίσει στη Θεσσαλονίκη τους υποψηφίους της εκλογικής Περιφέρειας Σερρών.

Για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ο εκλογέας πρέπει να υποβάλλει αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών https://aitiseis.eterodimotes.gov.gr

Με βάση τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζονται οι ετεροδημότες στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών που συστήνονται μόνο στις πρωτεύουσες των νομών με εξαίρεση τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για τους ετεροδημότες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα “Ετεροδημότες” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τι ισχύει για τους Στρατιωτικούς στις εκλογές

Οι Στρατιωτικοί που δεν θα πάνε στον τόπο της εκλογικής περιφέρειας, στης οποίας τους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι, θα ψηφίσουν με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζονται από τις Μονάδες τους.

Οι Στρατιωτικοί ΔΕΝ εγγράφονται σε ειδικούς καταλόγους ως ετεροδημότες. Οι σύζυγοι αυτών δύναται να εγγραφούν.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ