Παρασκευή 10/05/2024

Δεύτερες Εκλογές 2023: Ίδιοι οι εκλογικοί κατάλογοι – Τι ισχύει με ετεροδημότες

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ίδιοι θα είναι οι εκλογικοί κατάλογοι στις δεύτερες Εκλογές 2023. Τι ισχύει με τους ετεροδημότες και τις αιτήσεις.

Fake news – παραπληροφόρηση ότι η προθεσμία εγγραφής στην πλατφόρμα ετεροδημοτών, για συμμετοχή στις επόμενες εκλογές, ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου 2023.

Οι νέες εκλογές -οι λεγόμενες και δεύτερες εκλογές- θα γίνουν την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. Αυτό συμφωνήθηκε από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν και ορίστηκε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς.

Δεύτερες Εκλογές 2023 και ετεροδημότες

Σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία οι εκλογές της 25ης Ιουνίου θα γίνουν με τους εκλογικούς καταλόγους που έχουν καταρτιστεί για τις εκλογές της 24ης Μαΐου χωρίς καμία απολύτως μεταβολή.

Αυτό συμβαίνει, όπως γράψαμε νωρίτερα, διότι η αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων γίνεται κάθε ημερολογιακό δίμηνο, ενώ σύμφωνα με το Άρθρο 15 του ΠΔ 26/2012 “μεταβολές που συντελούνται στο δημοτολόγιο ένα (1) μήνα πριν από την προκήρυξη των εκλογών καταχωρίζονται στους εκλογικούς καταλόγους μετά την διενέργεια των εκλογών.” Έτσι οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με την Α’ Αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων που αφορά στο δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2023.

Η αναθεώρηση εκλογικών καταλόγων δίμηνου Μαρτίου – Απριλίου δεν πρόκειται να γίνει και όσοι υπέβαλλαν αίτηση ετεροδημότη τον Μάρτιο και Απρίλιο θα πρέπει να πάνε να ψηφίσουν στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι. Επίσης, η οποιαδήποτε αίτηση για εγγραφή ή/και ακύρωση αίτησης στην πλατφόρμα ετεροδημοτών θα ληφθεί υπόψιν στην Β’ Αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (Μάρτιος-Απρίλιος) η οποία θα γίνει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όσοι υπέβαλλαν αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις εθνικές εκλογές 2023 μπορούν να δουν το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε που ψηφίζεις” η οποία είναι διαθέσιμη εδώ https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ