Σάββατο 18/05/2024

Εισαγγελία Βελγίου: Η Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Υπό κράτηση παραμένει η Εύα Καϊλή στην βελγική φυλακή σύμφωνα με απόφαση της Εισαγγελίας του Βελγίου

Η Εύα Καϊλή εμπλέκεται σε φερόμενο σκάνδαλο διαφθοράς στην Ευρώπη με εμπλοκή του Κατάρ και του Μαρόκου.

Η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου διαφθοράς των Βρυξελλών μάταια πάλεψε να περάσει τα Χριστούγεννα με την κόρη της. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι “παρατείνεται η προληπτική κράτησή της κατά έναν μήνα”.

Στη φυλακή παραμένει η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, η οποία είναι ύποπτη για διαφθορά. Κατά ένα μήνα παρέτεινε στις 22 Δεκεμβρίου το αρμόδιο δικαστήριο των Βρυξελλών “την προφυλάκιση της Ε.Κ.”, ανακοίνωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψή της με την κατηγορία της διαφθοράς, η Εύα Καϊλή έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας έπρεπε να αποφασίσει εάν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμένει υπό κράτηση ή αν μπορεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι με τη δίχρονη κόρη της.

Οι δικηγόροι της Καϊλής, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησαν από το δικαστήριο να αφήσει ελεύθερη την Εύα Καϊλή με τον περιοριστικό όρο της ηλεκτρονικής επιτήρησης (το γνωστό “βραχιολάκι”), σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατί δεν υπήρχε κίνδυνος φυγής.

Ο Βέλγος εισαγγελέας κατηγορεί συνολικά τέσσερα άτομα για διαφθορά, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και εγκληματική οργάνωση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την Εύα Καϊλή, τον Ιταλό σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον πρώην Ιταλό ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντζέρι και τον Ιταλό Λούκα Βισεντίνι.

Λέγεται ότι έλαβαν δωροδοκίες και δώρα από τις κυβερνήσεις του Κατάρ και του Μαρόκου προκειμένου να επηρεάσουν αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η αστυνομία κατέσχεσε περίπου 1,5 εκατ. ευρώ μετρητά σε διάφορες οικίες.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει ήδη παραδεχτεί ότι είναι μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιείται από το Κατάρ και το Μαρόκο για να ανακατεύονται στις ευρωπαϊκές υποθέσεις, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir. Διαχειριζόταν ο ίδιος τα μετρητά, ενώ επικεφαλής της οργάνωσης ήταν ο Πάντζερι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου:

“Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή Αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα άτομο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση της Ε.Κ. για ένα μήνα.

Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου τμήματος στο Εφετείο των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.”

Διαβάστε επίσης:
Οι λομπίστες και τα λόμπι στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ