Τρίτη 21/05/2024

ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα με εκπαιδευτικό επίδομα 1000 ευρώ – Αιτήσεις στο gov.gr

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) με εκπαιδευτικό επίδομα 1000 ευρώ. Μάθετε πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις στο gov.gr.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελούμενων-Ανέργων για την κατάρτιση 30.000 ανέργων μέσω ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ και αδειοδοτημένων ΚΔΒΜ στο πλαίσιο του Β’ Κύκλου του “Προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες“. Το εν λόγω Πρόγραμμα Κατάρτισης υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.

Για να υποβάλετε την αίτηση, θα πρέπει να:

  • είστε εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ ανεξαρτήτως αν λαμβάνετε επίδομα ανεργίας ή όχι.
  • έχετε ηλικία άνω των 18 ετών
  • είστε απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.

Το κάθε πρόγραμμα κατάρτισης μπορεί να απαιτεί επιπλέον προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των ωφελουμένων ενώ στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης, ΔΕΝ θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση:

  • Όσοι δεν είστε άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο της ΔΥΠΑ, και άνω των 18 ετών
  • Όσοι έχετε πάρει ΚΑΥΑΣ στο πλαίσιο των έργων ανέργων ή εργαζομένων, της δράσης 16913, και έχετε ενταχθεί σε τμήμα το οποίο υλοποιήθηκε.

Αιτήσεις στο gov.gr

Για να υποβάλλετε αίτηση για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με εκπαιδευτικό επίδομα 1000 ευρώ, θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • να επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Η υποβολή των αιτήσεων στο gov.gr ξεκινάει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 14:00, έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης), αφού πρώτα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο της ΔΥΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω gov.gr στη διεύθυνση.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ