Πέμπτη 16/05/2024

Αλλάζω Συσκευή: 148.325 νέοι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

148 χιλιάδες νέοι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα 148.325 νέοι ωφελούμενοι εντάσσονται στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”, από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων.

Η δράση ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών επεκτείνεται με τη διάθεση επιπλέον 136,6 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην ανακοίνωσή του ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή”, σχεδόν διπλασιάζεται, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

“Συνεπείς στη δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εντάσσουμε επιπλέον 148 χιλ. δικαιούχους στη μεγαλύτερη δράση αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων συσκευών στη χώρα. Συνολικά, πάνω από 380 χιλ. νοικοκυριά έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό τους κόστος και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Μετά τη μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας στο Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή, διπλασιάζουμε σχεδόν τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, που αγγίζει σήμερα, τα 287 εκατ. ευρώ”, δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Οι νέοι ωφελούμενοι στο Πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Πρόγραμμα Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή
Πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή

Μέχρι σήμερα 17/12/2022 έχουν εκδοθεί 206.621 επιταγές για Κλιματιστικά, 159.921 για Ψυγεία και 46.614 για Καταψύκτες.

Για να είναι δυνατή η επιχορήγηση της αγοράς μίας νέας ηλεκτρικής συσκευής, θα πρέπει αντίστοιχα να πραγματοποιείται απόσυρση προς ανακύκλωση μίας παλιάς που ανήκει στην ίδια κατηγορία με την επιχορηγούμενη.

Για την περίπτωση κλιματιστικών η παλιά συσκευή πρέπει να είναι τοποθετημένη στην οικία που δηλώνεται στην αίτηση και απεγκαταστάθηκε από πιστοποιημένο τεχνικό ο οποίος το δηλώνει υπεύθυνα τα παραπάνω.

Αν επιθυμείτε να παραδώσετε στον έμπορο παλαιό κλιματιστικό που θα απεγκαταστήσετε χωρίς την εμπλοκή του εμπόρου, θα πρέπει να αναλάβετε εσείς την εύρεση πιστοποιημένου τεχνικού που θα δηλώσει τα παραπάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα του Προγράμματος, πριν την παράδοσή του.

Για τους σκοπούς του Προγράμματος Αλλάζω Συσκευή επιτρέπεται η επιχορήγηση:

  • κλιματιστικού (κατηγορία 1) προς αντικατάσταση παλαιού κλιματιστικού
  • ψυγείου (κατηγορία 2) προς αντικατάσταση παλαιού ψυγείου
  • καταψύκτη (κατηγορία 3) προς αντικατάσταση παλαιού καταψύκτη
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ