Κυριακή 28/04/2024

Τουρκία: Ο Σινάν Ογκάν υποστηρίζει Ερντογάν – Δεν δέχεται η Συμμαχία που ανήκει

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Ο Σινάν Ογκάν ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στην Τουρκία τον Ερντογάν ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από την Συμμαχία που τον υποστήριξε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Συμμαχίας ATA (ata: προγονική), Σινάν Ογκάν, ο οποίος έλαβε το 5,17% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 14 Μαΐου, ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 28 Μαΐου, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Οι συναντήσεις μας και με τους δύο υποψηφίους έγιναν με πολιτισμό και αμοιβαία ευγένεια. Ως αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων και των διαβουλεύσεων και των μηνυμάτων από τη βάση, δηλώνω ότι θα υποστηρίξουμε τον Πρόεδρο, υποψήφιο της Λαϊκής Συμμαχίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον δεύτερο γύρο των εκλογών”, είπε σε συνέντευξή του.

“Απαιτώ από τους ψηφοφόρους που μας ψήφισαν να στηρίξουν τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εύχομαι η απόφαση που λάβαμε χωρίς καμία προσδοκία στα πλαίσια των κεμαλικών και εθνικιστικών αρχών μας να είναι ωφέλιμη για το μεγάλο τουρκικό έθνος”, κατέληξε.

Η Προγονική Συμμαχία ιδρύθηκε στις 11 Μαρτίου 2023 και αποτελείται από το Κόμμα της Νίκης, το Κόμμα της Δικαιοσύνης, το Κόμμα Η Χώρα μου και το Κόμμα Συμμαχίας Τουρκίας. Ο Σινάν Ογκάν είναι ο υποψήφιος που επέλεξαν για τις τουρκικές προεδρικές εκλογές του 2023.

Μετά την ανακοίνωση του Ογκάν, ο αρχηγός του Κόμματος Νίκης, Ουμίτ Οζντάγκ είπε ότι η δήλωση υποστήριξης του Ογκάν στον Ερντογάν αντικατοπτρίζει την προσωπική του προτίμηση.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ