Δευτέρα 20/05/2024

Τουρκία – Κιλιτσντάρογλου: Η μοίρα έκανε αδέρφια Τούρκους και Κούρδους

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Ερντογάν που χαρακτηρίζει όλους τους Κούρδους τρομοκράτες

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, καταδίκασε την τακτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει τους Κούρδους ως τρομοκράτες και ζήτησε να διατηρηθεί η αδελφότητα μεταξύ Τούρκων και Κούρδων.

Στο τελευταίο του βίντεό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου, εξέφρασε την ανησυχία του για τον αρνητικό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει αυτή η προπαγάνδα στην ενότητα της Τουρκίας και κάλεσε τους υποστηρικτές του να απορρίψουν μια τέτοια διχαστική ρητορική.

“Αυτή τη στιγμή, εκατομμύρια Κούρδοι χαρακτηρίζονται ως “τρομοκράτες”. Κάθε μέρα ξοδεύουν εκατομμύρια λίρες σε τρολ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα τρολ χαρακτηρίζουν τους Κούρδους “τρομοκράτες” μόνο και μόνο για προσβάλλουν. Αποξενώνουν τον λαό μας.Γιατί; Για τρεις ή πέντε ψήφους”, είπε ο Κιλιτσντάρογλου που κατάγεται από την επαρχία Ντέρσιμ (Τούντζελι, ανατολική Τουρκία), με πληθυσμό Κούρδων και αλεβιτών.

Στο μήνυμα του ο Κιλιτσντάρογλου προέτρεψε τον κόσμο να μην πέσει σε αυτή την προπαγάνδα και τους υπενθύμισε την αδελφότητα μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, αναφερόμενος στις μάχες που έδωσαν μαζί Τούρκοι και Κούρδοι:

“Θυμηθείτε την αδελφότητά μας. Η μοίρα που μας έκανε αδέρφια. Η μοίρα μας έφερε κοντά, η μοίρα είπε να γίνουμε αδέρφια. Η μοίρα μας έβαλε δίπλα-δίπλα στο Τσανάκαλε (σσ Δαρδανέλλια), τη Σακαριά (σσ Σαγγάριος) και το Ντουμλουπινάρ (σσ Τουμλού Μπουνάρ).”

Το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών HDP, η τρίτη πολιτική δύναμη της Τουρκίας, ανακοίνωσε στα τέλη του Μαρτίου ότι δεν θα κατεβάσει υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές, δίνοντας έτσι σιωπηρή υποστήριξη προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ