Σάββατο 27/04/2024

Συρία: Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 κατάρριψε τουρκικό UAV ANKA-S

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Αμερικανικό αεροσκάφος F-16 κατέρριψε το τουρκικό UAV τύπου ANKA-S στη Συρία

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό UAV ANKA-S, που πετούσε βόρεια της Χασάκα, καταρρίφθηκε από μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Φωτογραφίες από το ANKA-S που καταρρίφθηκε αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Telegram.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ταξίαρχος Πατ Ράιντερ, δήλωσε ότι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν να πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Χασάκα της Συρίας το πρωί της Πέμπτης, περίπου 1 χλμ. μακριά από τα αμερικανικά στρατεύματα.

Λίγες ώρες αργότερα ένα τουρκικό drone έφτασε σε λιγότερο από μισό χιλιόμετρο από τα αμερικανικά στρατεύματα, θεωρήθηκε απειλή και καταρρίφθηκε από αεροσκάφη F-16. “Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι η Τουρκία στόχευε σκόπιμα δυνάμεις των ΗΠΑ”, είπε ο Ταξίαρχος Ράιντερ στους δημοσιογράφους.

Ο τουρκικός στρατός διεξάγει αυτήν την περίοδο εντατική επιχείρηση στη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στις 1 Οκτωβρίου 2023, μετά την βομβιστική επίθεση του PKK στην Άγκυρα, είχε πει ότι “κάθε υποδομή και ενεργειακή εγκατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, που ελέγχονται από το PKK και τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους.”

“Συνιστούμε σε τρίτα μέρη να μείνουν μακριά από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από το PKK και το YPG. Η απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας στην επίθεση θα είναι ιδιαίτερα ακριβής”, είχε τονίσει ο Χακάν Φιντάν, “δείχνοντας” τις ΗΠΑ.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ