Σάββατο 04/05/2024

Τουρκία: Το “Τάγμα Αθανάτων” PKK ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το “Τάγμα Αθανάτων” των Κούρδων του PKK ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στην Τουρκία.

Αυτό δήλωσε η λεγόμενη “Διοίκηση του Κεντρικού Αρχηγείου της Λαϊκής Άμυνας” στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

“Σήμερα, γύρω στις 09.30, πραγματοποιήθηκε η πράξη θυσίας από ομάδα που συνδέεται με το Τάγμα Αθανάτων μας εναντίον των εγκαταστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Είχε προβλεφθεί συγκεκριμένα ότι αυτή η ενέργεια θα γινόταν την ημέρα έναρξης της Βουλής, πολύ κοντά στη Βουλή, ενάντια σε κέντρο σφαγής και βασανιστηρίων, και έγινε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί, χωρίς κανένα εμπόδιο”, αναφέρει η γραπτή δήλωση.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, ο ένας από τους δράστες “εξουδετερώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι” και ο άλλος σκοτώθηκε όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όμως η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Η γενική εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για την “τρομοκρατική επίθεση” ενώ απαγόρευσε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά δίκτυα, να μεταδίδουν εικόνες από τον τόπο της επίθεσης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ