Παρασκευή 03/05/2024

Ουκρανία: Τα κινητά τηλέφωνα αποκάλυψαν του Ρώσους στη Μακίιβκα

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενοχοποιεί τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες του

Ο αριθμός των νεκρών από την ουκρανική επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κτίριο όπου ήταν συγκεντρωμένοι Ρώσοι στρατιώτες στη Μακίιβκα της ανατολικής Ουκρανίας, αυξήθηκε στους 89.

Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

“Ο αριθμός των νεκρών συντρόφων μας έφτασε τους 89”, δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Αρχηγός της Κύριας Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Αντιστράτηγος Σεργκέι Σεβριούκοφ σε βίντεο από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας στα social media (https://ok.ru/mil).

“Αυτή τη στιγμή, μια επιτροπή εργάζεται για να διερευνήσει τις συνθήκες του συμβάντος. Αλλά είναι ήδη προφανές ότι ο κύριος λόγος για αυτό που συνέβη ήταν η ενεργοποίηση και η μαζική χρήση, αντίθετα με την απαγόρευση, από το προσωπικό κινητών τηλεφώνων εντός εμβέλειας των εχθρικών όπλων. Αυτός ο παράγοντας επέτρεψε στον εχθρό να εντοπίσει και να καθορίσει τις συντεταγμένες της θέσης του στρατιωτικού προσωπικού για την εκτόξευση πυραύλων.”, επεσήμανε ο Ρώσος Αντιστράτηγος.

“Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων τραγικών περιστατικών στο μέλλον. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη”, κατέληξε.

Η επίθεση στη Μακίιβκα

Η ουκρανική πυραυλική επίθεση στο κτίριο όπου βρισκόταν συγκεντρωμένοι οι Ρώσοι έγινε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Ο Σεργκέι Σεβριούκοφ ανέφερε ότι έξι πύραυλοι βλήθηκαν από Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS) HIMARS, που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες την Ουκρανία.

“Το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, με το οποίο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν τη Μακίιβκα, καταστράφηκε από τα πυρά ανταπόδοσης”, είπε.

Το κτίριο που στέγαζε τους Ρώσους στρατεύσιμους, καταστράφηκε ολοσχερώς από το χτύπημα, λόγω των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα εκεί. 

Σύμφωνα με πηγές, οι Ρώσοι ήταν είτε στρατεύσιμοι είτε επίστρατοι και στάθμευσαν στο κτίριο που χρησίμευσε ως “κέντρο προσωρινής ανάπτυξης”.

Ο ρόλος των κινητών τηλεφώνων

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας όπως προαναφέραμε ενοχοποιεί για την αποκάλυψη του χώρου συγκέντρωσης των στρατιωτών τα κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Η αποκάλυψη της θέσης έγινε είτε από εντοπισμό της “υπερφόρτωσης” του τοπικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου λόγω των τηλεφωνικών κλήσεων. Σημειώνεται ότι το πλήγμα έγινε Παραμονή Πρωτοχρονιάς όταν οι ανταλλαγές ευχών αυξάνονται κατακόρυφα, ειδικά όταν πρόκειται για επιστράτους που δεν είναι “εξοικειωμένοι” με διαταγές και ασφάλεια και δεν “θυσιάζουν” τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης:
Είναι ασφαλής η συνομιλία όταν χρησιμοποιείται υπηρεσία περιαγωγής (roaming) στα σύνορα;

Μία δεύτερη εικασία είναι να αποκαλύφθηκαν από παρακολούθηση των προσωπικών λογαριασμών τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τονίζεται ότι οι Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών, απέδειξαν την αποτελεσματικότητά τους από την έναρξη της σύγκρουσης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης:
OPSEC - PERSEC στην καθημερινή ζωή: Γιατί είναι σημαντικό και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ