Κυριακή 28/04/2024

ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία: Αναγνωρίζουμε τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού – Η Χαμάς δεν τις εκπροσωπεί

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία αναγνωρίζουν τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού τις οποίες δεν εκπροσωπεί η Χαμάς

Η ομάδα Quint (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο) εξέδωσαν κοινή δήλωση για το Ισραήλ. Quint είναι μια άτυπη ομάδα λήψης αποφάσεων που αποτελείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Τέσσερις Μεγάλους (G4) της Δυτικής Ευρώπης ήτοι Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην δήλωσή τους αναφέρουν ότι είναι σταθερή και ενωμένη η υποστήριξή τους στο κράτος του Ισραήλ και κατηγορηματικά καταδικάζουν τη Χαμάς και τις φρικτές τρομοκρατικές ενέργειές της.

Τονίζουν ότι, δεν είναι στιγμή για κανένα εχθρικό μέρος προς το Ισραήλ να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις για να επιδιώξει πλεονέκτημα και αναγνωρίζουν τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού οι οποίες δεν εκπροσωπούνται από τη Χαμάς.

Αναλυτικά η δήλωση:

“Σήμερα, εμείς ο Πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας, ο Καγκελάριος Σολτς της Γερμανίας, η Πρωθυπουργός Μελόνι της Ιταλίας, ο Πρωθυπουργός Σουνάκ του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Πρόεδρος Μπάιντεν των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζουμε τη σταθερή και ενωμένη υποστήριξή μας στο κράτος του Ισραήλ και την κατηγορηματική μας καταδίκη της Χαμάς και των φρικτών τρομοκρατικών της ενεργειών.

Διευκρινίζουμε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς δεν έχουν καμία δικαιολογία, καμία νομιμότητα και πρέπει να καταδικαστούν καθολικά. Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία. Τις τελευταίες ημέρες, ο κόσμος παρακολουθεί με τρόμο τους τρομοκράτες της Χαμάς να σφαγιάζουν οικογένειες στα σπίτια τους, να σφάζουν πάνω από 200 νέους που απολάμβαναν ένα μουσικό φεστιβάλ και να απήγαγαν ηλικιωμένες γυναίκες, παιδιά και ολόκληρες οικογένειες, που τώρα κρατούνται ως όμηροι.

Οι χώρες μας θα υποστηρίξουν το Ισραήλ στις προσπάθειές του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον λαό του από τέτοιες φρικαλεότητες. Τονίζουμε επίσης ότι δεν είναι στιγμή για κανένα εχθρικό προς το Ισραήλ μέρος να εκμεταλλευτεί αυτές τις επιθέσεις για να επιδιώξει πλεονέκτημα.

Όλοι μας αναγνωρίζουμε τις νόμιμες φιλοδοξίες του παλαιστινιακού λαού και υποστηρίζουμε ίσα μέτρα δικαιοσύνης και ελευθερίας τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους. Αλλά μην κάνετε λάθος: η Χαμάς δεν εκπροσωπεί αυτές τις φιλοδοξίες και δεν προσφέρει τίποτα στον παλαιστινιακό λαό πέρα ​​από περισσότερο τρόμο και αιματοχυσία.

Τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνουμε ενωμένοι και συντονισμένοι, μαζί ως σύμμαχοι και ως κοινοί φίλοι του Ισραήλ, για να διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ θα είναι σε θέση να αμυνθεί και τελικά να θέσει τις προϋποθέσεις για μια ειρηνική και ολοκληρωμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής.”

Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι το ISIS

Χθες (9/10), ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε και στα αγγλικά, δήλωσε ότι η Χαμάς έκανε ένα λάθος ιστορικών διαστάσεων και ζήτησε οι “δυνάμεις του πολιτισμού” να υποστηρίξουν το Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς. Σημειώνεται ότι, ο Νετανιάχου δεν ανέφερε καθόλου τη λέξη Παλαιστίνη και παράγωγά της.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

“Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν θέλαμε αυτόν τον πόλεμο. Μας επιβλήθηκε με τον πιο βάναυσο και άγριο τρόπο. Αλλά αν και το Ισραήλ δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, το Ισραήλ θα τον τελειώσει.

Κάποτε, ο εβραϊκός λαός ήταν ανιθαγενής. Κάποτε, ο εβραϊκός λαός ήταν ανυπεράσπιστος. Όχι πια.

Η Χαμάς θα καταλάβει ότι με την επίθεση μας έκανε ένα λάθος ιστορικών διαστάσεων. Θα διεκδικήσουμε ένα τίμημα που θα θυμούνται αυτοί και οι άλλοι εχθροί του Ισραήλ για τις επόμενες δεκαετίες.

Οι άγριες επιθέσεις που διέπραξε η Χαμάς εναντίον αθώων Ισραηλινών είναι συγκλονιστικές: σφαγές οικογενειών στα σπίτια τους, σφαγές εκατοντάδων νέων σε υπαίθριο φεστιβάλ, απαγωγές πολλών γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, ακόμη και επιζώντων του Ολοκαυτώματος.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς έδεσαν, έκαψαν και εκτέλεσαν παιδιά. Είναι άγριοι. Η Χαμάς είναι το ISIS. Και όπως οι δυνάμεις του πολιτισμού ενώθηκαν για να νικήσουν το ISIS, οι δυνάμεις του πολιτισμού πρέπει να υποστηρίξουν το Ισραήλ για να νικήσει τη Χαμάς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την αμέριστη υποστήριξή του. Θέλω να ευχαριστήσω τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο που στέκονται δίπλα στο Ισραήλ σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον λαό και το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Καταπολεμώντας τη Χαμάς, το Ισραήλ δεν πολεμά μόνο για τον λαό του. Αγωνίζεται για κάθε χώρα που στέκεται ενάντια στη βαρβαρότητα. Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, και όταν το Ισραήλ νικήσει, ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος κερδίζει.”

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ