Κυριακή 28/04/2024

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χαμάς φτιάχνει πυραύλους με σωλήνες – Ερωτήματα για τα χρήματα που δίνει η ΕΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Η Χαμάς φτιάχνει πυραύλους από σωλήνες -ενδεχομένως ύδρευσης- για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Αυτό προκύπτει από βίντεο που δημοσίευσαν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς.

Στο βίντεο πέρα των άλλων, διακρίνονται μέλη της Χαμάς να σκάβουν και να αποξηλώνουν σωλήνες τις οποίες χρησιμοποιούν για να κατασκευάσουν ρουκέτες και πυραύλους.

Η Χαμάς μετατρέπει σωλήνες νερού σε ρουκέτες. Εικόνα (σύνθεση): Twitter, Facebook
Η Χαμάς μετατρέπει σωλήνες νερού σε ρουκέτες. Εικόνα (σύνθεση): Twitter, Facebook

Το βίντεο δημοσιεύθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το 2021 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους αναπαράχθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στο facebook.

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθησε στην κατασκευή αγωγών ύδρευσης για τους Παλαιστίνιους, ενώ το 2023 χρηματοδότησε πρόγραμμα για την αύξηση του όγκου του πόσιμου νερού στη Γάζα με 30 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε παρακάτω το εν λόγω βίντεο της Χαμάς, το οποίο “ανέβασε” στο YouTube η εφημερίδα “The Telegraph”:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι “παραμένει σταθερός υποστηρικτής και ένας από τους κύριους αναπτυξιακούς εταίρους της Παλαιστίνης. Προβλέπει την παροχή έως και 1.177 δισεκατομμυρίων ευρώ σε χρηματοδοτική στήριξη από το 2021 έως το 2024″ με βασικό στόχο την “δημιουργία υπεύθυνων θεσμών για ένα μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος και την υποστήριξη της ανάδυσης μιας αυτοσυντηρούμενης οικονομίας.”

Σύμφωνα με τις δημοσίως διαθέσιμες πληροφορίες, το 2021 το Παλαιστινιακό Υπουργείο Οικονομικών και η Γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης KfW υπέγραψαν Συμφωνία Χρηματοδότησης, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας και της αξιοπιστίας των υπηρεσιών ύδρευσης στην πόλη της Γάζας και στην Τζαμπαλία.

Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή νέας δεξαμενής από σκυρόδεμα χωρητικότητας 26.400 κυβικών μέτρων, νέους σωλήνες ύδρευσης, γενικά κτίρια και εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης για διάφορες τοποθεσίες.

Το έργο συμπλήρωνε το χρηματοδοτούμενο από την Γερμανική κυβέρνηση έργο “Κεντρική Μονάδα Αφαλάτωσης της Γάζας – Αναδιαμόρφωση Υποδομής Ύδρευσης” που έλαβε διμερή χρηματοδότηση από τη Γερμανία με ποσό 55,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΕ και της Γερμανίας ύψους 64,5 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά “αναμένεται να αυξήσει τη διαθεσιμότητα πόσιμου νερού και, ως εκ τούτου, να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης έως και ενός εκατομμυρίου κατοίκων στη Βόρεια Γάζα”, κατέληγε η σχετική ανακοίνωση.

Ενώ δεν μπορούν να επαληθευθούν τα ακριβή όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στον μαζικό βομβαρδισμό του Ισραήλ, ερωτήματα γεννιούνται για το εάν τα χρήματα που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πυραύλων ή την αγορά πρώτων υλών, οπλισμού και πυρομαχικών από χώρες που πρόσκεινται φιλικά στην Χαμάς ή την χρησιμοποιούν για ιδίους σκοπούς.

Οι θέσεις εκτόξευσης των πυραύλων είναι υπόγειες και επικοινωνούν με το δίκτυο στοών της Χαμάς
Οι θέσεις εκτόξευσης των πυραύλων είναι υπόγειες και επικοινωνούν με το δίκτυο στοών της Χαμάς

Υπάρχει κάποιος που ελέγχει εάν τα χρήματα που δίνονται αξιοποιούνται για τον σκοπό πού δίνονται;

Τονίζουμε ότι, το βίντεο αναρτήθηκε 2 χρόνια πριν, το 2021 και σημειώνουμε ότι όπως δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς η τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ σχεδιαζόταν 2 χρόνια.

ΠΑΜ!!!

ΣΕ ΟΛΑ

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ