Δευτέρα 13/05/2024

Τουρκία: Θα συλλάβει τον Πούτιν εάν πάει στα εγκαίνια του Ακούγιου;

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Θα συλλάβει η Τουρκία τον Πούτιν σε εκτέλεση του εντάλματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, εάν πάει στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου;

Τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου στη Μερσίνα, που κατασκευάστηκε από τη ρωσική εταιρεία Rosatom, θα γίνουν στις 27 Απριλίου 2023.

Αυτό ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

“Έχουμε τέσσερις πυρηνικούς σταθμούς. Εγκαινιάζουμε έναν από αυτούς στις 27 Απριλίου. Στη συνέχεια θα εγκαινιάσουμε τους άλλους τρεις. Θα αποθηκεύσουμε σημαντική ποσότητα ενέργειας με αυτά”, είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι “ίσως ο κ. Πούτιν να έρθει στις 27 Απριλίου ή να συμμετάσχει μέσω διαδικτύου”.

Ρωσία: Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το εάν ο Πούτιν θα παραστεί στα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού Ακουγιου τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι “δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση. Το μόνο που μπορώ να πω είναι το εξής: φυσικά, η ρωσική πλευρά θα λάβει μέρος σε αυτή την τελετή και θα εκπροσωπηθεί επαρκώς”.

Ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε πρόσφατα ένταλμα σύλληψης για τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν στο πλαίσιο της έρευνάς του για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Ωστόσο, η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο Κράτος στο Καταστατικό της Ρώμης, την ιδρυτική συμφωνία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ