Κυριακή 05/05/2024

Ουκρανία: Η απάντηση του ΝΑΤΟ στα ιρανικά drones “καμικάζι” Shahed-136

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Το ΝΑΤΟ θα παραδώσει σύντομα αντι-drone εξοπλισμό στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις από τα ιρανικά drones “καμικάζι”.

Ο anti-drone εξοπλισμός είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Πακέτου Βοήθειας του ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στις 13 Οκτωβρίου μετά την Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ότι οι εκατοντάδες παρεμβολείς μη επανδρωμένων αεροσκαφών μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία με το να καταστήσουν αναποτελεσματικά τα ρωσικά και ιρανικά drones.

Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι η Συμμαχία μακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την Ουκρανία να μεταβεί από τη σοβιετική εποχή στον σύγχρονο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ ενώ δεν παρέλειψε να χαιρετίσει την απόφαση της Ισπανίας να παράσχει 4 αντιαεροπορικά συστήματα HAWK για την ενίσχυση της αεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Οκτωβρίου η Ρωσία πραγματοποίησε μαζικά πλήγματα στην πολιτική υποδομή της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Shahed-136: Τα Ιρανικά drones καμικάζι που χρησιμοποιεί η Ρωσία

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι τα “drones καμικάζι” ήταν τα ιρανικής κατασκευής “περιπλανώμενα πυρομαχικά” (loitering munitions) Shahed 136 τα οποία η Ρωσία ονομάζει Geran-2.

Το loitering munitions Shahed 136 έχει άνοιγμα φτερών 2,5 μέτρα και βάρος 200 κιλά, φέρει κεφαλή 40 κιλών και πετούν με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Μερικά ακόμα στοιχεία που παρουσίασε ο πρώην Διοικητής του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF) Μαρκ Χέρτλινγκ (Mark Hertling) για το Shahed-136:

  • Έχει δημοσιευμένη αυτονομία 2500 km (περίπου 1500 μίλια).
  • Ζυγίζει περίπου 200 κιλά (περίπου 450 λίβρες).
  • Το ωφέλιμο φορτίο (εκρηκτικά) υπολογίζεται ότι είναι περίπου 50-60 κιλά.
  • ΔΕΝ έχει κάμερα.
  • Πετά μέσω GPS/δορυφορικής πλοήγησης.
  • Είναι κατασκευασμένο από φθηνά και εύκολα διαθέσιμα ανταλλακτικά και κοστίζει περίπου 20 χιλιάδες δολάρια.
  • Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.
  • Έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει την τεχνολογικά προηγμένη και δαπανηρή αεράμυνα.
  • Είναι θορυβώδες, αργό και ορατό όταν πετάει.
Ιρανικό UAV "loitering munition" Shahed-136
Ιρανικό UAV “loitering munition” Shahed 136

Δείτε στο βίντεο από το Radio Free Europe/Radio Liberty τους Ουκρανούς να λένε ότι μπορούν να ακούσουν ιρανικά “drones καμικάζι” Shahed-136 καθόσον “ακούγονται σαν μοτοσικλέτες”:

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ