Δευτέρα 06/05/2024

Αλβανία: Αγόρασε 3 τουρκικά drone Bayraktar TB2 UAV

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Η Αλβανία αγόρασε τουρκικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

“Η Αλβανία αγόρασε τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar τουρκικής κατασκευής, τα οποία θα είναι έτοιμα για δράση εάν απειληθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας”, δήλωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Haluk Bayraktar, 20 Δεκεμβρίου 2022. Φωτογραφία: Baykar 
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Haluk Bayraktar, 20 Δεκεμβρίου 2022. Φωτογραφία: Baykar 

Ο Έντι Ράμα πρόσθεσε επίσης ότι σε καιρό ειρήνης τα Bayraktar θα χρησιμοποιούνται για αστυνομικές επιχειρήσεις.

“Τα drones, τα οποία θα είναι οπλισμένα και έτοιμα για μάχη, θα βοηθήσουν τις αρχές σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης του εδάφους της βαλκανικής χώρας, του προσδιορισμού της θέσης των φυτειών κάνναβης και της παρακολούθησης των δασικών πυρκαγιών”, είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

“Θα είναι έτοιμα για οποιαδήποτε κατάσταση”, είπε ο Ράμα κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής της συμφωνίας με την τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar στα Τίρανα, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι τα drones δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ σε πόλεμο.

Υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του Bayraktar TB2 UAV στην Αλβανία, 20 Δεκεμβρίου 2022. Φωτογραφία: Baykar
Υπογραφή της συμφωνίας για την πώληση του Bayraktar TB2 UAV στην Αλβανία, 20 Δεκεμβρίου 2022. Φωτογραφία: Baykar

“Είμαστε πολύ περήφανοι που, μαζί με την Τουρκία και τον Πρόεδρο Ερντογάν, είμαστε στη σωστή πλευρά, ευθυγραμμισμένοι στη μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία, αυτή της ευρωατλαντικής κοινότητας του ΝΑΤΟ, και ευθυγραμμισμένοι σε μια πολύ στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ μας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας”, συμπλήρωσε ο Έντι Ράμα.

“Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο εξαγωγής με την Αλβανία, μια χώρα στην οποία περπατήσαμε για αιώνες και μοιραζόμαστε ισχυρούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς.”, έγραψε σε ανάρτηση του στα social media ο Διευθύνων Σύμβουλος της Baykar, Χάλουκ Μπαϊρακτάρ. Ο Χάλουκ είναι αδερφός του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, ο οποίος είναι γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν αναφέρθηκε πότε θα παραδοθούν ή αν η Αλβανία σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερα από αυτά τα τρία UAV Bayraktar.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ