Τετάρτη 08/05/2024

Ο Τούρκος κατάλαβε όσα δεν κατάλαβε ο μπουνταλάς Έλληνας – Συντονισμένη επίθεση Τουρκίας – Αλβανίας

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Συντονισμένη επίθεση εξαπέλυσαν Τουρκία και Αλβανία κατά της Ελλάδας. Η Αλβανία ανοίγει ανύπαρκτο “θέμα Τσάμηδων” την ίδια ώρα που η Τουρκία εξοπλίζεται για την “κακιά Ελλάδα”.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει διεισδύσει στην Αλβανία και την μετατρέπει σε μαριονέτα της στην περιοχή των Βαλκανίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόθεση μετονομασίας της κεντρικής πλατείας της επαρχιακής πόλης Λάτσι σε “πλατεία Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”.

Το ανύπαρκτο θέμα Τσάμηδων απομακρύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απάντησε στο ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων που έθεσε η Αλβανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αλβανία.

Η Αλβανίδα Υπουργός Εξωτερικών Όλτα Χάκα είπε στην συνάντηση:

«Ελπίζουμε ότι την προθυμία μας να βρεθεί μια αμοιβαία συμφωνημένη λύση σε ένα ζήτημα τόσο δύσκολο όσο ο θαλάσσιος χώρος μπορεί να χρησιμεύσει ως εποικοδομητική προσέγγιση μέσω της οποίας οι φίλες μας χώρες μπορούν να ξεκινήσουν συζητήσεις για άλλα θέματα τόσο δύσκολα όσο έχουμε κληρονομήσει από την ιστορία της τραγικής περιόδου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όπως η ανάγκη κατάργησης του νόμου του πολέμου ή τα ζητήματα των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της κοινότητας των Τσάμηδων».

Ο Νίκος Δένδιας απάντησε πως η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας και συζήτησης μη υπαρκτών ζητημάτων θα έχει συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα όπως πχ την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση:

“Και πράγματι, έχεις δίκιο, οι διμερείς μας σχέσεις έχουν αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό, που η διατήρηση του “νόμου περί εμπολέμου” αποτελεί έναν αναχρονισμό και θα πρέπει να απαλειφθεί. Και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι πρέπει να εργαστούμε ώστε οι εσωτερικές διαδικασίες για την κατάργησή του να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Βεβαίως, θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Αυτό σημαίνει συζήτηση επί πραγματικών ζητημάτων, δηλαδή ζητημάτων που η ελληνική πλευρά αποδέχεται ότι υφίστανται και όχι επί ζητημάτων που η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι δεν υφίστανται.

Και βέβαια, η οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας και συζήτησης μη υπαρκτών ζητημάτων φοβούμαι ότι θα έχει συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα, π.χ. την ανάγκη της Ελλάδας να θέσει ζητήματα που αφορούν και τη δική σας ενταξιακή πορεία.

Ούτως ή άλλως, εμείς θεωρούμε ότι η Ελληνική Εθνική Μειονότητα εδώ στην Αλβανία, αλλά και η Αλβανική κοινότητα που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα είναι γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών μας. Και γι’ αυτό θα πρέπει να συζητάμε και συζητήσαμε θέματα που απασχολούν και τις δύο ομάδες, και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, αλλά και την Αλβανική κοινότητα που ζει στην Ελλάδα.”

Ο Τούρκος κατάλαβε όσα δεν κατάλαβε ο μπουνταλάς Έλληνας

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την καθέλκυση του πρώτου γερμανικού υποβρυχίου τύπου «Παπανικολής» Hızırreis στο ναυπηγείο Γκιολτσούκ της Κωνσταντινούπολης, είπε ότι “ο κακός γείτονας, μας ανάγκασε να γίνουμε ιδιοκτήτης αμυντικής βιομηχανίας” υπονοώντας την Ελλάδα.

Ο Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, “δαιμονοποίησε” τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: “Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης, μετά την κριτική του κατά της Τουρκίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις ΗΠΑ.”

“Οι ΗΠΑ είναι πιθανό να αποφασίσουν να πουλήσουν F-16 στην Τουρκία χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό” συνέχισε.

Πριν λίγες ημέρες με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο, η ελληνική αντιπολίτευση έκανε λόγο για την απουσία αναφοράς στην Τουρκία. Τελικά, ο Τούρκος κατάλαβε όσα δεν κατάλαβε ο μπουνταλάς Έλληνας…

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ