Κυριακή 05/05/2024

Τουρκία: Η Baykar σχεδιάζει να ενσωματώσει τον αντιαεροπορικό πύραυλο Sungur στα UAV της

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 και Akinci σχεδιάζεται να εξοπλιστούν με πυραύλους αέρος-αέρος Sungur.

Ο πύραυλος αέρος-αέρος SUNGUR

Το τουρκικό φορητό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας MANPADS (Man-portable air-defense systems) κατασκευάζεται από την εταιρεία Roketsan.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε τον Ιούλιο 2022, ότι τέθηκε σε λειτουργία το φορητό αντιαεροπορικό πυραυλικό συγκρότημα που ανέπτυξε η Roketsan σε βάρος εθνικών πόρων.

“Προμηθεύσαμε τον τουρκικό στρατό με την πρώτη παρτίδα του οπλικού συστήματος SUNGUR, το οποίο είναι αποτελεσματικό ενάντια σε UAV, αεροπλάνα και ελικόπτερα”, είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ.

Ο SUNGUR σε Bayraktar και Akinci

Ο γενικός διευθυντής της Roketsan Μουράτ Ικινσί δήλωσε κατά την διάρκεια της έκθεσης SAHA Expo -όπου πέραν των άλλων παρουσιάστηκε το περιφερόμενο πυρομαχικό ALPAGUT– ότι “το Sungur είναι ένα αποδεδειγμένο πυρομαχικό, ειδικά ενάντια σε κινούμενους στόχους όπως ελικόπτερα και drones. Η χρήση του από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μας ως πύραυλος αέρος-αέρος θα αλλάξει το παιχνίδι”.

Στην εν λόγω έκθεση, σύμφωνα με την Daily Sabah, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της τουρκικής εταιρείας κατασκευής πυραύλων Roketsan και της Baykar για την ενσωμάτωση του πυραύλου Sungur.

Η εταιρεία Baykar ελπίζει ότι μια τέτοια λύση θα βοηθήσει στην κατάρριψη των εχθρικών drones και αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ δήλωσε ότι “σύντομα, το Bayraktar TB2 και το Akinci θα έχουν πυραύλους αέρος-αέρος όχι μόνο για την καταστροφή των drones, αλλά και άλλων αεροσκαφών”, ενώ πραγματοποιούνται ήδη δοκιμές μας για την ενσωμάτωσή του.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ