Τετάρτη 24/04/2024

ΥΠΕΘΑ: Ψευδής και ύποπτη η δήθεν πληροφορία πως τουρκικό UAV περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

Το Υπουργείο Άμυνας διαψεύδει το ρεπορτάζ της τηλεοπτικής εκπομπής του Mega “Live News” για το τουρκικό drone.

“Η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τονίζοντας πως “επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

“Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη.

Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια”.

Νωρίτερα η εκπομπή του Mega “Live News”με το Νίκο Ευαγγελάτο παρουσίασε ρεπορτάζ του Μαρίνου Γκασιάμη σύμφωνα με το οποίο Έλληνες Στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λιβύη και εξέτασαν τουρκικό UAV τύπου Bayraktar το οποίο είχε καταρριφθεί.

Κατόπιν, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή, μέρη από το τουρκικό UAV μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με την βοήθεια του Ισραήλ για περαιτέρω εξέταση.

“Η μεταφορά συγκεκριμένων κομματιών και μια επί τόπου επιθεώρηση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στη Βεγγάζη και η εμπειρία μας από την παρεμβολή και κατάρριψή του μεταφέρθηκε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μεταφέρθηκε επίσης η εμπειρία μας με την τουρκική αεράμυνα και τα θωρακισμένα οχήματα Kirbi. Το Γενικό Επιτελείο του Λιβυκού Στρατού έδωσε εντολές για πλήρη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και πληροφοριών με την Ελλάδα και αυτό ενισχύθηκε και προς τούτο υπήρξε και πίεση από τους αρχηγούς των φυλών της Κυρηναϊκής”, ανάφερε το περιβάλλον του στρατηγού Χαφτάρ.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Μαρίνος Γκασιάμης ανέφερε στην εκπομπή ότι η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από ελληνικές στρατιωτικές πηγές λίγες εβδομάδες πριν. Το γνωστό “ελβετικό τυρί” ή κάτι άλλο;

7 λόγοι που το Temu είναι καλύτερο

Γιατί το Temu είναι καλύτερο από Aliexpress, Shein, Amazon και άλλες πλατφόρμες για online αγορές.

Ακολουθήστε μας

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ