Δευτέρα 06/05/2024

Αλβανία: Ρώσοι κατάσκοποι σε στρατιωτικό εργοστάσιο στο Γκράμσι

ΠΑΜ!!!

Κουπόνια 100 ευρώ από το Temu για όλους!!!

Ακολουθήστε μας

Δύο Ρώσοι και μία Ρωσίδα συνελήφθησαν έξω από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο στο Γκράμσι της Αλβανίας.

Γύρω στις 17:40 της 20ης Αυγούστου 2022 στρατιωτικός σε υπηρεσία στο Στρατιωτικό Εργοστάσιο Γκράμς παρατήρησε ύποπτες κινήσεις γύρω από τις εγκαταστάσεις.

Αμέσως ενημέρωσε τον επικεφαλής της φρουράς φύλαξης ότι ένα άτομο προσπάθησε να να φωτογραφίσει τις εγκαταστάσεις της στρατιωτικής περιοχής.

Όταν οι 2 στρατιωτικοί πλησίασαν το άγνωστο άτομο αυτό χρησιμοποίησε νευροπαραλυτικό σπρέι εναντίον τους αλλά οι στρατιωτικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν.

Η αλβανική Αστυνομία μετέβη αμέσως στο σημείο και συνέλαβε το άτομο.

Στο μεταξύ, εκτός της περιμέτρου παρατηρήθηκαν άλλα δύο άτομα, μια γυναίκα και ένας άνδρας. Η αλβανική Αστυνομία κατέστησε δυνατό τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό του οχήματος τύπου «Chevrolet» με πινακίδα Ουκρανίας «AX 6200 IP». που χρησιμοποιούσαν και τους συνέλαβε κοντά στην περιοχή του στρατιωτικού εργοστασίου

Αυτοί που ταυτοποιήθηκαν σύμφωνα με την Αλβανική Επίγεια Ψηφιακή Εθνική Τηλεόραση Vizion Plus είναι η Σβετλάνα Τιμοφέεβα (Svetlana Timofoeva) 33 ετών και ο Μιχαήλ Ζόριν (Mikhail Zorin) 23 ετών, και οι δύο με ρωσικά διαβατήρια.

Ο τρίτος είναι πολίτης 25 ετών με ουκρανικό διαβατήριο, αλλά δεν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Οι δύο στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν στα Τίρανα για πιο εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα.

Ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Νίκο Πελέσι (Niko Peleshi) έγραψε στο facebook:

“Συγχαρητήρια στους δύο στρατιώτες μας που θυσιάστηκαν για να προστατεύσουν μια στρατηγική εγκατάσταση όπως το εργοστάσιο στο Gramsh. Μίλησα μαζί τους και τους εγγυήθηκα την αμέριστη δική μου στήριξη και του Υπουργείου Άμυνας. Στους δύο στρατιώτες πήγε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Άρμπεν Κίνγκζι (Arben Kingji).
Γρήγορη ανάρρωση στους δύο αξιωματικούς μας!”

Η Εισαγγελία του Ελμπασάν ξεκίνησε έρευνα για το συμβάν στην οποία συμμετέχουν σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας, η Στρατιωτική Αστυνομία και η Υπηρεσία Άμυνας Πληροφοριών και Ασφαλείας σε συνεργασία με το Εγκληματολογικό και τη Διεύθυνση Αντιτρομοκρατικής της Κρατικής Αστυνομίας.

Σε συνέντευξή του στο Euronews Albania ο δημοσιογράφος Lavdërim Lita είπε ότι «είχαν ακριβείς γνώσεις για τη δραστηριότητα αυτού του εργοστασίου, το οποίο πρόσφατα, εκτός από τη διάλυση και την επισκευή αλβανικών όπλων, παράγει και πυρομαχικά για όπλα του ΝΑΤΟ. Αυτά ενδιαφέρουν τη ρωσική πλευρά γιατί μεγάλο μέρος του αλβανικού οπλισμού έχει πάει στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας.»

Στο εργοστάσιο στο Γκράμσι δεν παράγονται όπλα από το 1993.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ